Ar FK "Cēsis" un FK "Lielupe" spēli aizvadītajā nedēļas nogalē noslēgušās "Dali Dali" 3.līgas 1. posma sacensības, bet ar FK "Pļaviņas DM" un FK "Krāslava" dueli jau sācies 2. posms jeb finālturnīrs.

FK "Cēsis" un FK "Lielupe" noslēdza ne tikai Ziemeļu zonas, bet arī visas 1. posma sacensības. FK "Lielupe" bija nepieciešama uzvara, lai turnīra tabulā savā zonā pakāptos uz 4. vietu, savukārt FK "Cēsis" jau bija garantējuši sev 6. vietu kopvērtējumā. Deviņu vārtu trillerī ar 5:4 pārāki izrādījās mājinieki FK "Cēsis".

Ziemeļu zonas pirmajā vietā pārliecinoši ierindojās līgas debitanti "Ogre United", sezonas ietvaros nezaudējot nevienā no spēlēm un tikai divas reizes cīnoties neizšķirti – vienreiz punktus atņemt izdevās līgas otrās vietas ieguvējiem FK "Pļaviņas DM", kā arī vienu reizi neizšķirti ar Ziemeļu zonas čempioniem nocīnījās FK "Lielupe" futbolisti. Ogres futbolisti 1. posmā guva 53 vārtus (3,79 vārti spēlē), no kuriem pa sešiem vārtiem Emīls Muižnieks un Raivis Rubīns, savukārt Regnārs Skujiņš ar 10 vārtu guvumiem ir visas Ziemeļu zonas labākais vārtu guvējs. "Ogre United" 14 spēlēs ielaida tikai sešus vārtus, kas ir 0,43 vārti spēlē. Tas ir viens no labākajiem rādītājiem visā 3. līgas 1. posmā. Visās sezonas spēlēs laukumā ir devušies Emīls Muižnieks, kā arī komandas kapteinis Staņislavs Kumpiņš, kuram arī vislielākais pavadītais laiks laukumā – 1225 minūtes. Otrajā posmā "Ogre United" ir ielozēta pārī ar Austrumu grupas 2. vietas ieguvējiem Augšdaugavas NSS. Pirmā šī pāra spēle tiks aizvadīta gaidāmajā sestdienā Ilūkstē, savukārt atbildes spēle paredzēta 22. oktobrī Ogrē.

Otro vietu Ziemeļu zonā izcīnīja FK "Pļaviņas DM", apsteidzot tuvākos sekotājus FK "Madona Kvarcs" komandu vien par vienu punktu, kaut arī otrās ceļazīmes liktenis izšķīrās jau priekšpēdējā kārtā. Ar pieciem vārtu guvumiem par rezultatīvākajiem spēlētājiem komandas rindās kļuva Guntis Džeriņš un Hārdijs Egons Mickevičs, bet kopumā FK "Pļaviņas DM" futbolisti ir guvuši 32 vārtus, turklāt nedaudz vairāk par trešdaļu no gūtajiem vārtiem ielidoja FK "Valka" komandas vārtos – veseli 12 vārti, viss pateicoties vienai no visas "Dali Dali" 3. līgas lielākajām uzvarām šosezon – 10:0. Hārdijs Egons Mickevičs ir ne tikai viens no labākajiem vārtu guvējiem komandā, bet arī no stabilākajiem spēlētājiem, piedaloties visās 1. posma spēlēs. Tādu spēlētāju Pļaviņu rindās ir tikai divi – Hārdijs Egons Mickevičs un Ervīns Kokarevičs. Bet visvairāk minūšu laukumā komandā ir aizvadījis Aivis Laiviņš – 985 spēles minūtes. Hārdijs Egons Mickevičs ir paspējis atzīmēties ar vārtu guvumu arī 2. posma sacensībās – pirmajā spēlē FK "Pļaviņas DM" ar 4:2 pārspēja FK "Krāslava" futbolistus, divreiz pamanoties atspēlēties. Komandai ļoti palīdzēja tas, ka spēle notika Gostiņu stadionā, jo FK "Krāslava" devās uz Pļaviņām 12 cilvēku sastāvā, un spēku komandai uz spēles beigām nepietika, jo līdz pat 77. minūtei Latgales komanda bija vadībā ar 2:1, taču sešu minūšu laikā FK "Pļaviņas DM" pagrieza spēles gaitu savā labā, gūstot trīs vārtus.

Ziemeļu zonas bronzas godalgas izcīnīja FK "Madona Kvarcs", diezgan pārliecinoši atraujoties no pārējiem sekotājiem. Madonieši sezonas gaitā guva 35 vārtus (2,5 vārti spēlē), lielākoties pateicoties Oskaram Saliņam un Markusam Mārtiņam Stabulniekam, kuru kontā ir pa 7 precīziem sitieniem. Madonas komanda ielaida vien 16 vārtus (1,14 vārti spēlē), kas ir viens no labākajiem rādītājiem starp komandām, kuras nav tikušas finālturnīrā. Ziemeļu zonas 2. posmā FK "Madona Kvarcs" izcīnīja divas pārliecinošākās uzvaras, turklāt abas izbraukumā – 6:1 pret "Futbola Parks Academy"/LSPA un 5:0 pret FK "Lielupe". FK "Madona Kvarcs" sastāvā nav neviens spēlētājs, kurš būtu piedalījies visās sezonas spēlēs. Šajā statistikas rādītājā labākais ir Uģis Meiers, kurš piedalījās 12 spēlēs no 14, viņam arī ir lielākais spēles laiks komandā – 1053 minūtes.

Kā ceturtie Ziemeļu zonā palika "Futbola Parks Academy"/LSPA vienība. Šī komanda nav bijusi īpaši rezultatīva – vien 12 gūti vārti. Arī rezultatīvāko spēlētāju komandā nevarēja noteikt, uzreiz četriem spēlētājiem ir pa diviem vārtu guvumiem – Mārtiņam Kristapam Balmanim, Vilim Kakstiņam, Martinam Meieram un Emīlam Rinaldam Trifanovam. Divi spēlētāji "Futbola Parks Academy"/LSPA rindās ir piedalījušies visās spēlēs – komandas vārtsargs Artis Daniševskis un aizsargs Edgars Strautiņš, turklāt Edgars visas spēles ir aizvadījis no svilpes līdz svilpei – 1260 spēles minūtes. Jāatzīmē, ka šī ir Ziemeļu zonas gados jaunākā komanda, spēlētāju vidējais vecums šosezon ir bijis tikai 17,36 gadi.

Piektajā vietā palika FK "Lielupe" - viena no trim šīs zonas komandām, kas ir spējušas atņemt vismaz vienu punktu katrai no komandām, ar kurām šosezon tikās. Vēl tādas ir abas finālturnīra dalībnieces: "Ogre United" un FK "Pļaviņas DM". FK "Lielupe" šosezon ir guvuši 20 vārtus, četrus no tiem guva Jevgēnijs Bijelošonoks. Vienīgais spēlētājs, kurš piedalījās visās sezonas spēlēs, ir komandas vārtsargs Antons Vasiļjevs, viņam arī lielākais spēles laiks – 1220 minūtes, savukārt no laukuma spēlētājiem ar 12 spēlēm un 910 spēles minūtēm seko aizsargs Dāvis Pētersons.

Sestajā vietā ierindojās FK "Cēsis", kuriem izdevās noslēgt sezonu uz labas nots, izcīnot divas uzvaras divās pēdējās sezonas spēlēs. FK "Cēsis" šosezon guva 21 vārtus, četrus no tiem guva kluba rezultatīvākais spēlētājs Dāvis Zujāns. Par komandas stabilāko spēlētāju var nosaukt Tomu Lakinu, kurš visas sezonas griezumā ir izlaidis vien vienu spēli. Bet pēc nospēlētām minūtēm līderi ir komandas kapteinis Krišs Driķis un Egīls Reķis, kuriem ir 1007 un 1002 aizvadītas minūtes laukumā.

Septītajā vietā jeb labākie no Ziemeļu zonas 2. posma sacensībām bija FK "Sigulda". Siguldas futbolisti ir aizvadījuši pārliecinošu 2. posmu, izcīnot uzvaras visās četrās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 17:5. Kopumā FK "Sigulda" ir atzīmējušies ar 30 precīziem sitieniem, kas ir 2,5 vārti spēlē. Kopā ar FK "Madona Kvarcs" šis ir viens no labākajiem radītājiem starp komandām, kuras nav tikušas finālturnīrā. Komandas labākais vārtu guvējs ar 5 precīziem sitieniem ir Niks Iesalnieks, kuram arī ir lielākais spēles laiks komandā – 990 minūtes. Savukārt nevienu spēli sezonā nav izlaiduši Artūrs Jegurs un Matīss Krauja.

Astotie Ziemeļu zonā palika FK "Valka", kuriem 1. posms izrādījās pavisam neveiksmīgs, astoņās spēlēs tika izcīnīti tikai divi punkti un vārtu starpība bija -31. Taču otrajā posmā vairākas veiksmīgas spēles palīdzēja pakāpties uz otro vietu B grupā jeb astoto vietu kopvērtējumā. Komandas labākajam vārtu guvējam Anrijam Pogam ir tikai trīs gūti vārti. Taču procentuāli viņš ir guvis vairāk par pusi no komandas vārtiem šosezon. FK "Valka" visas sezonas griezumā ir guvuši tikai piecus vārtus jeb 0,42 vārtus spēlē, kas zemākais rādītājs visā 3. līgā. Taču šie vārti tika gūti lielākoties tajās spēlēs, kurās tika izcīnīti punkti, kas palīdzēja komandai izvairīties no pēdējās vietas. 37 ielaistie vārti sezonā jeb 3,08 ielaistie vārti spēlē arī Ziemeļu zonas sliktākais radītājs. Pussargs Ardis Tokarevs ir vienīgais spēlētājs, kurš FK "Valka" sastāvā ir piedalījies visās sezonas spēlēs, savukārt lielākais spēles laiks ir bijis vārtsargam Tomam Sulainim – 990 minūtes. No laukuma spēlētājiem visvairāk minūtes laukumā pavadīja Ardijs Tokarevs – 979 minūtes.

Priekšpēdējā, devītajā, vietā palika FK "Alberts" ar 13 gūtajiem un 32 ielaistajiem vārtiem. Par komandas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Elvis Meļķis, kura kontā 4 vārtu guvumi. Divi spēlētāji FK "Alberts" rindās ir aizvadījuši visas spēles no svilpes līdz svilpei, savācot pa 1080 spēles minūtēm katrs - Miķelis Osis un komandas kapteinis Intars Garbovskis.

Savukārt desmitajā vietā palika Ziemeļu zonas gados vecākā komanda DSVK "Traktors". Spēlētāju vidējais vecums spēlēs bija 37,83 gadi. Interesanti, ka DSVK "Traktors" līdz pat pēdējām minūtēm varēja iekļūt labāko sešiniekā. Ziemeļu zonas 1. posma pēdējā spēlē pret "Futbola Parks Academy"/LSPA traktoristi bija vadībā ar 1:0 līdz pat spēles 88. minūtei. Šāds rezultāts garantētu DSVK "Traktors" komandai iekļūšanu Ziemeļu zonas A grupā, kas jau garantētu vismaz sesto vietu kopvērtējumā. Taču 88. minūtē "Futbola Parks Academy"/LSPA rezultātu izlīdzināja, un šāds rezultāts iepriecināja FK "Lielupe" komandu. Pēc šīs neveiksmes DSVK "Traktors" futbolisti otrajā posmā B grupā izcīnīja tikai vienu punktu, izbraukumā nospēlējot ar FK "Valka" 0:0. Komanda sezonas laikā ir guvusi 9 vārtus, bet ielaidusi tikai 21 vārtus, kas ir labākais radītājs starp visām Ziemeļu zonas B grupas komandām. Tikai vienu spēli izlaidušais Jānis Skābardis ir aizvadījis visvairāk spēļu sezonā komandas rindās, bet Jānis Skroderis toties ir aizvadījis visvairāk minūšu laukumā – 900.

Par Ziemeļu zonas korektāko komandu kļuva "Futbola Parks Academy"/LSPA futbolisti, kuri sezonas gaitā nopelnīja tikai 12 brīdinājumus, uzreiz aiz viņiem seko arī zonas uzvarētāji "Ogre United", kuriem ir par vienu brīdinājumu vairāk. Savukārt par rupjāko komandu varam dēvēt zonas otrās vietas ieguvējus, kuriem ir 28 brīdinājumi un trīs noraidījumi. Netālu no viņiem ir arī FK "Madona Kvarcs", kuri nopelnīja 26 brīdinājumus un trīs noraidījumus, kā arī FK "Cēsis" – 25 brīdinājumi un trīs noraidījumi, turklāt abām komandām ir par vienu aizvadītu spēli mazāk.

Austrumu zona tieši pretēji Ziemeļu zonai noslēdza sezonu pirmie, aizvadot pēdējo spēli jau 17. septembrī. Līdz ar to Augšdaugavas NSS iznāca mēneša pauze starp 1. posma pēdējo spēli un gaidāmo 2. posma pirmo spēli, savukārt FK "Krāslava", kuri savu pēdējo spēli aizvadīja jau 3. septembrī, līdz spēlei ar FK "Pļaviņas DM" ir bijusi pat vairāk nekā mēneša pauze.

FK "Krāslava" uzvarēja Austrumu zonu, apsteidzot Augšdaugavas NSS tikai par vienu punktu. FK "Krāslava", līdzīgi kā "Ogre United", šosezon nebija pārspēti līdz pat pirmajai 2. posma spēlei pret FK "Pļaviņas DM". Līdzīgi kā viņu pretinieki ceturtdaļfinālā FK "Pļaviņas DM", 1. posma sacensībās FK "Krāslava" futbolisti guva 32 vārtus, taču šie 32 vārti tika gūti tikai astoņās spēlēs, līdz ar to vidēji spēlē Krāslavas futbolisti ir guvuši veselus 4 vārtus. Rezultatīvāki ir bijuši tikai Augšdaugavas NSS futbolisti. Deniss Molotkovs ar 11 gūtajiem vārtiem bija visas Austrumu zonas labākais vārtu guvējs. Tikai viens FK "Krāslava" futbolists ir piedalījies visās komandas spēlēs - tas ir komandas kapteinis Vadims Atamaņukovs, viņam arī lielākais spēles laiks komandā (717 minūtes).

Otrajā vietā, piedzīvojot vienu zaudējumu sezonā, ierindojās Augšdaugavas NSS. Kā jau tika minēts, šī ir zonas rezultatīvākā komanda ar 41 gūtajiem vārtiem jeb 5,13 vārtiem spēlē, kas ir labākais rādītājs starp visām "Dali Dali" 3. līgas zonām. Tas, galvenokārt, ir pateicoties vienai no lielākajām uzvarām visā 3. līgā šosezon, kad ar 14:1 tika pārspēti FK "Varakļāni". Arī ielaisto vārtu ailītē krāsojas četrinieks, kas nozīmē tikai 0,5 ielaistie vārti spēlē. Tas ir labākais radītājs Austrumu zonā, taču nav labāk par iepriekš minēto "Ogre United" komandu, kurai ir tikai 0,43 ielaistie vārti spēlē. Par komandas labāko vārtu guvēju kļuva Ingus Vaņins, kuram ir 7 precīzi sitieni pretinieku vārtos. Augšdaugavas NSS komandas rindās nav neviens spēlētājs, kurš piedalītos katrā no spēlēm, bet ir uzreiz četri, kuri ir izlaiduši tikai vienu spēli - Stīvens Kokainis, Emīls Linards, Edgars Ešenvalds, kā arī Mārtiņš Rubļevskis, kuram ir lielākais spēles laiks komandā (630 minūtes).

"Balvi" palika trešajā vietā Austrumu zonā. Uzreiz četri spēlētāji ir piedalījušies visās astoņās spēlēs - Genadijs Fjodorovs, Endijs Lindenbergs, kā arī abi komandas labākie vārtu guvēji Aleksandrs Sņegovs un Ģirts Vaskis, kuriem ir pa četriem gūtiem vārtiem sezonā. Tādējādi abi ir guvuši astoņus vārtus no komandas 19 vārtiem šosezon. Abiem ir arī lielākais spēles laiks komandā - Aleksandram Sņegovam ir 675 minūtes, bet Ģirtam Vaskim 689 minūtes. "Balvi" ir vienīgie, kuri 1. posmā spēja atņemt punktus FK "Krāslava" komandai, nospēlējot Balvos neizšķirti 1:1.

Ceturtajā vietā Austrumu zonā palika gados jauna FK "Varakļāni" komanda, kas atpalika no bronzas godalgām par četriem punktiem. Komandas vidējais vecums spēlēs bija tikai 18,88 gadi. Komandas labākais vārtu guvējs ar septiņiem gūtiem vārtiem ir Andis Šarigins. Kopā komanda guva 20 vārtus. Divi spēlētāji ir nospēlējuši visas spēles bez maiņām - Reinis Zeps un Robijs Lūkass Mālnieks.

Kā piektie palika Rēzeknes NBJSS. Dāvis Lozda, Igors Driksna, Gabriels Greidāns, Edvards Štekels ir piedalījušies visās spēlēs, savukārt Deniss Orlovs ir ne tikai piedalījies visās spēlēs, bet arī aizvadījis tās bez maiņām. Rēzeknes NBJSS labākais vārtu guvējs ir Vadims Mironovs, kurš ir guvis 8 no 18 komandas vārtiem.

Neskatoties uz sliktāku vārtu starpību kā FK "Ludza" komandai, Rēzeknes dublieri ierindojās sestajā vietā, pateicoties uzvarai pār FK "Ludza". Rēzeknes dublieri šosezon sasita 16 vārtus, no kuriem pusi guva Dainis Žukovs. Toms Breidaks, Ingus Semjonovs un Gustavs Timofejevs ir piedalījušies visās sezonas spēlēs, tāpat arī Adrians Skrebeļs, kurš arī ir aizvadījis visas spēles no svilpes līdz svilpei. "Rēzekne-2" ir Austrumu zonas gados jaunākā komanda, vidējais vecums ir tikai 17,25 gadi.

Septītajā vietā ierindojās gados vecākā komanda FK "Ludza", kuras vidējais vecums gan ir tikai 26,12 gadi. Kopumā Ludzas futbolisti guva 16 vārtus šosezon, no kuriem trīs guva Andis Jakovļevs. Arī Ludzai ir trīs spēlētāji, kuri piedalījušies katrā no spēlēm - Konstantīns Isakovs, Aleksandrs Senkāns un Konstantīns Belokurovs, kuram arī ir lielākais spēles laiks komandā – 699 minūtes.

FK "Līvāni" palika priekšpēdējie Austrumu zonā. Vairāk nekā pusi no vārtiem guva Jānis Bulmeisters un Aleksandrs Golubevs – abiem pa četriem vārtu guvumiem. No visiem spēlētājiem tikai Markuss Jeļizarjevs ir piedalījies visās spēlēs, taču visvairāk minūtes komandā laukumā pavadīja komandas kapteinis Rainers Tomass Urujevs un vārtsargs Ainis Sīpols – katrs pa 630 minūtēm.

Tabulas lejasgalā palika Gulbenes BJSS, vienīgā komanda visā 3. līgas čempionātā, kas sezonu pabeidza bez uzvarām. Tikai četri gūtie vārti, kā arī 41 ielaistie vārti jeb 5,13 ielaisti vārti spēlē ir vieni no sliktākajiem rādītājiem visā līgā. Arī izcelt labāko vārtu guvēju nevar, jo četri futbolisti guva pa vieniem vārtiem sezonā. Četri spēlētāji ir aizvadījuši sešas spēles no astoņām – Valērijs Sircovs, kurš ir viens no vārtu autoriem, Renārs Rāms, kā arī Raitis Šolins un Armands Vaičulis, kuriem ir lielākas spēles laiks komandā – pa 540 minūtēm, un abiem arī pa vieniem gūtajiem vārtiem šosezon.

Par Austrumu zonas korektāko komandu kļuva Augšdaugavas NSS, kuriem ir tikai 6 brīdinājumi, par vienu brīdinājumu vairāk nopelnīja FK "Krāslavas" futbolisti. Savukārt visvairāk tiesneši brīdināja FK "Līvāni" futbolistus – veselas 19 reizes, kā arī vienu reizi Līvānu spēlētājam parādīja sarkano kartīti. Jāatzīmē, ka Austrumu zona kopumā ir gados jaunākā līgā – vidējais spēlētāja vecums visā zonā ir tikai 22,21 gads.

Aizraujošs čempionāta noslēgums iznācis Rietumu zonā. Kaut gan FS "Jelgava-2" un FK "Tukums 2000-3" jau bija garantējuši sev pirmo un otro vietu, vislielākā cīņa notika neklātienē par bronzas godalgām starp Saldus SS/Brocēnu BJSS, FK "Dobele Allegro" un JFC "Jelgava".

Par zonas uzvarētājiem pārliecinoši kļuva zonas gados jaunākā komanda FS "Jelgava-2", nepiekāpjoties nevienā no spēlēm (12 uzvaras un 2 neizšķirti). Vidējais vecums Jelgavas dublieriem ir tikai 16,71, kas padara šo komandu par gados jaunāko komandu visā līgā. Kopā jelgavnieku dublieri ir guvuši 71 vārtus, kas ir vidēji 5,07 gūtie vārti spēlē. Ielaida jelgavnieki arī ļoti maz – tikai 9 vārtus jeb vidēji tikai 0,64 ielaistie vārti spēlē. Neskatoties uz tik daudz gūtiem vārtiem, neviens no FS "Jelgava-2" spēlētājiem nav pat tuvu tam, lai pretendētu uz zonas labākā vārtu guvēja statusu. Ričards Jirgensons guva astoņus vārtus, kā arī uzreiz veseli seši spēlētāji atzīmējās ar vārtu guvumiem pa piecām reizēm. Katrā no spēlēm ir piedalījies tikai Renārs Antons Veinbergs, savukārt lielāko spēles laiku komandā izpelnījies Romāns Koroļčuks – 1094 minūtes. "Dali Dali" 3. līgas finālturnīrā FS "Jelgava-2" futbolistiem pretī stāsies Rīgas jeb Centra zonas otrā labākā komanda JDFS "Alberts-2".

Otrajā vietā palika FK "Tukums 2000-3" futbolisti. Tieši tukumnieku rindās šosezon spēlēja ne tikai Rietumu zonas, bet arī visas 3.līgas labākais vārtu guvējs – Ronalds Leja, kura kontā 20 gūtie vārti. Kopumā tukumnieki sasita 58 bumbas pretinieku vārtos. Tikai Artūrs Priede ir piedalījies visās sezonas spēlēs, viņam arī lielākais spēles laiks komandā – 1199 minūtes. "Dali Dali" 3.līgas ceturtdaļfinālā tukumniekiem pretī stāsies viens no šīs sezonas skaļākiem projektiem FK "PPK"/"Betsafe".

Kā jau minēts, par trešo vietu izvērtās dramatiska cīņa. Pirms pēdējās kārtas JFC "Jelgava" un FK "Dobele Allegro" komandām bija pa 22 punktiem (JFC "Jelgava" bija priekšā, pateicoties labākai vārtu starpībai), turklāt abas komandas atradās aiz Saldus SS/Brocēnu BJSS, kuriem bija 24 punkti. Taču pēdējā kārtā Saldus piedzīvoja neveiksmi, kamēr FK "Dobele Allegro" nospēlēja 4:1 ar FK "Tukums 2000-3" komandu, bet JFC "Jelgava" tikai ar 2:1 pārspēja FK "Iecava" futbolistus. Tas viss noveda pie tā, ka abām komandām bija absolūti identiski rādītāji un bronzas vietas ieguvējus varēja noskaidrot tikai pēc "Fair-Play" rādītājiem. Šeit JFC "Jelgava" stabili zaudēja FK "Dobele Allegro" komandai, jo JFC "Jelgava" ir otra nedisciplinētākā komanda zonā ar 24 brīdinājumiem un 2 noraidījumiem, kamēr FK "Dobele Allegro" ir 18 brīdinājumi un 1 noraidījums. Kopumā gan Dobeles, gan Jelgavas komandas ir guvušas pa 38 vārtiem šosezon, ka ir vidēji 2,71 vārti spēlē. Tas ir viens no labākajiem radītājiem starp komandām, kuras nav iekļuvušas finālturnīrā.

FK "Dobele Allegro" rindās trīs spēlētāji ir aizvadījuši pa 13 spēlēm - Pēteris Ozoliņš, komandas labākais vārtu guvējs Kristens Knope, kura kontā ir 13 vārti, kā arī Tomass Linds, kuram ir lielākais spēles laiks komandā (1080 minūtes). Tikmēr JFC "Jelgava" rindās par labāko bombardieri kļuva Mārtiņš Pivarovičs, kuram ir 7 gūtie vārti. Pa 13 spēlēm JFC "Jelgava" rindās ir aizvadījuši Edgars Fjodorovs, kuram arī lielākas spēles laiks komandā (1047 minūtes), Māris Dūrējs, Aksels Grosfogels un Elvijs Brahmanis. Jāatzīmē, ka Rietumu zonā JFC "Jelgava" ir gados vecākā komanda – 26,71 gadi.

Punktu aiz godalgām palika Saldus SS/Brocēnu BJSS, kurai pēdējā kārtā bija jāuzvar vai jācer, ka gan FK "Dobele Allegro", gan JFC "Jelgava" zaudēs. Beigās Saldus futbolisti izbraukumā piedzīvoja zaudējumu ar 0:2 sestajā vietā esošajai Dienvidkurzemes FK komandai. Par rezultatīvāko spēlētāju Saldus rindās ar septiņiem vārtiem kļuva Vladimirs Konovalovs. Vienīgais spēlētājs, kurš ir piedalījies 13 spēlēs no 14, ir Iļja Loladze. Savukārt lielākais spēles laiks ir Uģim Oseniekam un komandas kapteinim Denisam Vitkovskim (1080 minūtes).

Dienvidkurzemes FK ierindojās sestajā vietā, gan diezgan atpaliekot no piektās vietas, gan arī pārliecinoši apsteidzot divas čempionāta pastarītes. Dienvidkurzemes FK rindās visvairāk ar vārtu guvumiem izcēlās Renalts Freimanis, kura kontā ir 6 precīzi trāpījumi pretinieku vārtos. Jānis Stronis un Sergejs Nagornijs ir divi komandas dzelzs vīri, kuri piedalījās visās 14 sezonas spēlēs un ar lielāko spēles laiku komandā – attiecīgi 1104 un 1195 minūtes.

Kā septītie ierindojās FK "Iecava" futbolisti, kuri sezonas laikā guva vien 10 vārtus, taču ar to pietika, lai izcīnītu divas uzvaras un apsteigtu pēdējā vietā esošo Bauskas BJSS/"Mēmele" vienību. Komandas labākais vārtu guvējs ar trīs precīziem sitieniem sezonā ir Tomass Asmiņš. Visbiežāk laukumā devās Kristers Strautmanis, Kirils Stepančenko un Emīls Ēvalds Jemeļjanovs, kuram ir lielākais spēles laiks komandā (1142 minūtes).

Pēdējā, astotajā, vietā palika Bauskas BJSS/"Mēmele" futbolisti, kuri gan nav palikuši bez uzvarām. Sezonas gaitā Bauskas puiši ielaida 73 vārtus jeb vidēji 5,21 vārtus spēlē, kas ir līgas sliktākais rezultāts. Piecus no 14 komandas vārtiem guva Artūrs Zomerovskis. Par vienības stabilāko spēlētāju ar 13 aizvadītām spēlēm kļuva Rihards Kirkils, kuram ir arī pārliecinoši lielākais spēles laiks komandā, laukumā pavadot 1139 minūtes.

Rietumu līga arī ir gados pietiekami jauna – vidējais līgas vecums ir 22,61 gads, kas ir tikai pavisam nedaudz vairāk nekā Austrumu zonā. Par zonas korektāko komandu kļuva līgas uzvarētāji FS "Jelgava-2", kuriem sezonas gaitā parādīja tikai 8 dzeltenās kartītes.

Rīgas futbola čempionātā jeb Centra zonā arī viss noskaidrojās tikai pēdējā kārtā.

Par zonas uzvarētājiem, pateicoties minimālai uzvarai čempionāta pēdējā spēlē pār līgas pastarīšiem Rīgas Tehniskās universitātes futbolistiem, kļuva FK "PPK"/"Betsafe". Līdz ar šo uzvaru FK "PPK"/"Betsafe" panāca pēc punktiem JDFS "Alberts-2" futbolistus. Neskatoties uz to, ka pēc savstarpējām spēlēm JDFS "Alberts-2" ir labāks rādītājs, "PPK" tomēr kļuva par Rīgas čempioniem, jo JDFS "Alberts-2" komandai ir bijis tehniskais zaudējums. Saskaņā ar čempionāta reglamentu, ja komandai ir tehniskais zaudējums, tad visi pārējie rādītāji netiek ņemti vērā, un komanda automātiski tabulā ir zemāk. Par čempionu labāko vārtu guvēju ar 10 vārtiem kļuva Daniels Romenskis. Artūrs Ozoliņš ir vienīgais spēlētājs, kurš piedalījās 17 no 18 spēlēm, savukārt lielākais spēles laiks komandā ir Dāvim Trapučkam, kurš sezonu uzsāka FK "Lielupe" sastāvā, bet pēc pāris kārtām pārgāja uz "PPK" – 1321 spēles minūte.

JDFS "Alberts-2" komandā šosezon spīdēja abi Rīgas zonas labākie vārtu guvēji Jānis Pakalns un Mārtiņš Ēriks Veckāgans – abiem pa 17 vārtu guvumiem. Kopā JDFS "Alberts-2" futbolisti sasita 74 vārtus sezonā, kas ir labākais veikums starp visām 3. līgas komandām. Tiesa, vidēji 4,11 vārti spēlē ir mazāk nekā Augšdaugavas NSS un FS "Jelgava-2" futbolistiem. Visvairāk spēļu un lielāko spēles laiku komandā ir aizvadījis Renārs Kreicers – 17 spēles un 1501 minūte laukumā.

Abas Rīgas zonas komandas pirmās "Dali Dali" finālturnīra spēles aizvadīs šo svētdien, kad JDFS "Alberts-2" uzņems FS "Jelgava-2" futbolistus, bet FK "PPK"/"Betsafe" viesosies Tukumā pie vietējās FK "Tukums 2000-3" komandas. Abas atbildes spēles paredzētas 22.oktobrī.

Bronzas medaļas izcīnīja FK "Beitar-2", kuri atpalika no abām finālturnīra dalībniecēm tikai par diviem punktiem. FK "Beitar" dublieri sezonā guva 56 vārtus jeb 3,11 vārtus spēlē, kas ir līgas labākais rezultāts starp komandām, kuras nav iekļuvušas finālturnīrā. Par komandas labāko vārtu guvēju kļuva Dmitrijs Kuzmins, kuram ir astoņi precīzi sitieni. 15 spēles sezonā aizvadīja Romāns Solomevičs, bet lielākais spēles laiks komandā ir Dmitrijam Zolotarjovam – 936 minūtes.

Trīs punktus aiz labākā trijnieka palika Viktora Ņesterenko vadītā FK "Olaine"/FK "Union". Komanda sezonas gaitā bija viena no līderēm, taču izgāzās tās noslēdzošajā daļā, un līdz ar to palika tikai ceturtajā vietā. Par komandas labāko vārtu guvēju kļuva Mārcis Skuja, kuram ir 7 precīzi trāpījumi šosezon. FK "Olaine"/FK "Union" ielaida tikai 20 vārtus, kas ir ne tikai vismazāk Rīgas futbola čempionātā, bet arī ielaistie 1,11 vārti spēlē ir labākais rādītājs visā līgā. Par komandas stabilāko spēlētāju kļuva pussargs Voldemārs Baroniņš, kurš ir piedalījies katrā no sezonas spēlēm un kuram ir lielākais spēles laiks komandā (1593 minūtes).

Piektajā vietā ierindojās Rīgas futbola čempionāta gados jaunākā komanda JFK "Daugava", vidējais komandas vecums 19,11 gadi. Šīs Salaspils komandas rindās šosezon spēlēja viens no zonas rezultatīvākajiem spēlētājiem Artjoms Pavlovskis, kurš atzīmējās ar 11 vārtu guvumiem. Komandas rindās uzreiz četri spēlētāji ir piedalījušies visās 18 sezonas spēlēs - Aleksandrs Groms, Leonīds Petuņins, Mihails Terleckis un Nikita Lazarenko, kuram arī lielākais spēles laiks komandā (1565 minūtes).

Līgas ar pieredzi bagātākā komandas JRFPC "Upesciema Warriors" palika sestajā vietā, komandas vidējais vecums 33,17 gadi. Komanda diezgan pārliecinoši uzsāka sezonu, vienu brīdi pat būdama līgas līdere. Taču sezonas otrajā pusē sniegums sāka buksēt. Par komandas labāko snaiperi kļuva Nauris Baranovskis, kuram 8 gūtie vārti. Jānis Āvots ir vienīgais spēlētājs, kas piedalījās katrā no sezonas spēlēm, savukārt lielākais spēles laiks ir Gatim Zankovskim – 1510 minūtes.

Septītajā vietā palika viena no zonas korektākajām komandām SK "Kengaroos" – sezonā nopelnīti tikai 17 brīdinājumi un 2 noraidījumi. Arī šī Salaspils komanda izceļas ar to, ka tās sastāvā spēlēja viens no Rīgas zonas labākajiem vārtu guvējiem – Sandis Švāns, kura kontā ir 11 vārti. Visvairāk spēļu SK "Kengaroos" rindās ir aizvadījis un visvairāk minūšu laukumā pavadījis Artūrs Jurjevs – 16 spēles un 1431 spēles minūte.

Astotajā vietā palika ASK "Kadaga". Arī šis klubs šosezon ir bijis pietiekami korekts – tikai 16 brīdinājumi un 2 noraidījumi sezonā. Par komandas labāko vārtu guvēju ar pieciem precīziem sitieniem kļuva Rihards Ščogols, visvairāk spēļu, izlaižot tikai vienu kārtu, aizvadīja Aivis Greblis, bet lielākais spēles laiks ir Alenam Pelcbergam – 1140 minūtes.

"Riga United" šosezon palika priekšpēdējā, devītajā, vietā. Iespējams, šāds neveiksmīgs rezultāts lielākoties ir raksturojams ar sastāva nestabilitāti, jo visvairāk spēļu aizvadījušajiem spēlētājiem Arturam Burņinam (viņam arī lielākais spēles laiks komandā – 1103 minūtes) un Daniēlam Ābelītim ir 13 spēles no 18, kas ir zemākais rādītājs līgā. Lielā rotācija neļāva saspēlēties un izveidot to ķīmiju, kas allaž ir bijusi šīs internacionālās komandas stiprā puse. Par labākajiem vārtu guvējiem komandas rindās kļuva Adrian Castro Gonzalez un Danilo Sica, abiem pa trīs vārtu guvumiem.

Vienu punktu aiz "Riga United" palika Rīgas Tehniskā universitāte. Komandas labākajam vārtu guvējam Lionce Vadece Kamdem Kountchou ir pieci gūtie vārti. Zaid Ahmad Siddiqui un Edvards Vimba ir piedalījušies visās sezonas spēlēs, Edvardam arī lielākais spēles laiks komandā – 1489 spēles minūtes.

Neskatoties uz to, ka ir trīs komandas, kurās vidējais vecums ir vai pārsniedz 30 gadus – JRPFC "Upesciema Warriors", ASK "Kadaga" un FK "Beitar-2" -, arī Rīgas futbola čempionāts šogad ir bijis pietiekami gados jauns – 25,27 gadi.

UZZINI VAIRĀK TURNĪRA MĀJASLAPĀ