No 15. līdz 17. jūnijam Zvejnieku parkā Salacgrīvā spēkiem mērosies piecu klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas, sadalot vietas Zēnu futbola festivāla (ZFF) B jeb Bundeslīgas grupā.

ZFF ir viens no krāšņākajiem Latvijas bērnu un Grassroots futbola gada notikumiem, kā arī Eiropas mērogam unikāls bērnu futbola festivāls. Bundeslīgas grupā laukumā tiksies vienaudži no Rēzeknes FA, FK Dinamo Rīga, FK Ventspils OC, FK Smiltene un JDFS Alberts klubiem, pēdējie no kuriem pēc pērn iegūtās pirmās vietas C grupā pirmoreiz kopš 2013. gada atkal spēkosies B grupā.

Klubs, kas kopvērtējumā izcīnīs pirmo vietu, iegūs tiesības 2019. gadā cīnīties ZFF A jeb Čempionu līgas grupā, no kuras iepriekšējā nedēļā izkrita SK Babīte futbolisti.

Neilgi pirms turnīra savu dalību no sacensībām atsaucis JFC Skonto klubs, kas pērn zaudēja vietu A grupā. Līdz ar to gaidāmajās sacensībās neviens no to dalībniekiem no vietas Bundeslīgas grupā nešķirsies.

Trīs dienu garumā katra vecuma komanda aizvadīs četras spēles pret saviem vienaudžiem, bet kopvērtējuma vietu sadalījums tiks noteikts, summējot attiecīgā kluba visu vecumu komandu rezultātus. Spēles Zvejnieku parkā uz trim laukumiem, kas nosaukti leģendāro stadionu Camp NouWembley un San Siro vārdos, 15. jūnijā sāksies plkst. 15:00, bet 16. un 17. jūnijā pirmie mači paredzēti plkst. 10:25.

Plašāk par turnīru, atpūtas iespējām bērnu vecākiem un citām aktualitātēm iespējams uzzināt mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

Eiropas futbolam unikālais turnīrs, ko organizē Latvijas Futbola federācija (LFF), piedāvā jaunajiem futbolistiem līdzās saspringtām cīņām ar vienaudžiem izbaudīt arī svētku atmosfēru un savu vecāku atbalstu, jo ap futbola spēlēm valda mūzikas un dažādu citu aktivitāšu piepildīta atmosfēra. Uz turnīru spēlēm laipni tiek gaidīti visi Salacgrīvas viesi un bērnu vecāki, kuriem tiek dota iespēja nakšņot kempinga teritorijā un izjust šī futbola festivāla sportisko un vasarīgo auru.

Šī turnīru sērija ir unikāla ne tikai ar spēlēs valdošo festivālam cienīgo atmosfēru, bet arī ar tā sportisko pusi, jo visas komandas cīņās ar vienaudžiem krāj punktus sava kluba kopējai kopvērtējuma ieskaitei. Turnīra dalībnieki ir sadalīti A (Čempionu līga), B (Bundeslīga) un C (Virslīga) grupu sacensībās, kur katru gadu A grupā spēkojas Latvijas vadošie bērnu futbola klubi, bet B un C grupās klubi cīnās par iespēju pakāpties līdz festivāla elites grupai.

Zēnu futbola festivāls ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā.

Iepriekš gada pirmajā ZFF turnīrā BFC Daugavpils ieguva titulu Čempionu līgas grupā, bet Virslīgas grupas sacensības Salacgrīvā notiks no 29. jūnija līdz 1. jūlijam.