Ceturtdien, 29. jūnijā, Salacgrīvā ar JDFS Alberts puišu uzvaru noslēdzās Zēnu futbola festivāla (ZFF) Virslīgas jeb C grupas turnīrs. Rīdzinieki turnīra kopvērtējumā ieguva 36 punktus, par vienas uzvaras tiesu apsteidzot JFA Jelgava spēlētājus. Trešo vietu šajā grupā ar izcīnīto 21 punktu šogad ieņēma Rīgas Futbola skolaĀrpus godalgoto vietu trijnieka palika AFA Olaine (19 punkti), FS Garkalne Rakari  (17 punkti) un Balvu SC (7 punkti).

 ZFF Virslīgas turnīrs | fotogalerija

 ZFF Virslīgas turnīrs | trešās dienas video apskats

ZFF Virslīgas (C grupas) kopvērtējumA TABULA

Eiropas futbolam unikālais turnīrs, ko organizē Latvijas Futbola federācija (LFF), piedāvā jaunajiem futbolistiem līdzās saspringtām cīņām ar vienaudžiem izbaudīt arī svētku atmosfēru un savu vecāku atbalstu. Jauno futbolistu spēles notiek vienlaicīgi trīs laukumos, kas nosaukti slaveno stadionu Camp NouWembley un San Siro vārdos, bet ap futbola cīņām valda mūzikas un dažādu citu aktivitāšu piepildīta atmosfēra. Šī turnīru sērija ir unikāla ne tikai ar spēlēs valdošo festivālam cienīgo atmosfēru, bet arī ar tā sportisko pusi, jo katrās sacensībās piedalās iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas cīņās ar vienaudžiem krāj punktus sava kluba kopējai kopvērtējuma ieskaitei. Turnīra dalībnieki ir sadalīti A, B un C grupu sacensībās, kur katru gadu A grupā spēkojas Latvijas vadošie bērnu futbola klubi, bet B un C grupās klubi cīnās par iespēju pakāpties līdz festivāla elites grupai.

Šīgada festivāla ievadā tika aizvadītas Čempionu līgas (A) grupas sacensības, kurās FK Tukums 2000 gāza FK Liepāja futbolistus no četrus gadus nosargātā ZFF čempionu troņa, bet vēlāk Bundeslīgas (B) grupas turnīrā SK Babīte turpināja savu uzvaru gājienu, divu gadu laikā sasniedzot ZFF elites grupu.

Zēnu futbola festivāls ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet LFF vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā.

Sacensības atbalsta Fazer saldumi Dumle, sporta preču veikals Komanda, LFF oficiālais auto PeugeotPulsometrs.lvVenden ūdens un Alitana reklāmas risinājumi.

Pateicoties Zēnu futbola festivāla atbalstītājiem, visi turnīru dalībnieki tiek pie piemiņas veltēm un Dumle saldumiem, kādam no jaunajiem futbolistiem būs iespēja iegūt jaunu Peugeot velosipēdu, uzvarētāju komandu treneri kā papildu balvu saņem pulsometrus no Pulsometrs.lv, bet katra turnīra atraktīvākie vecāki iegūst Peugeot automašīnu nedēļas nogalei ar pilnu benzīnbāku.

Visa ar turnīru saistītā informācija atrodama mājaslapā www.futbolafestivals.lv.


Latvijas Futbola federācija