Ar dramatiskiem notikumiem bagātām pēdējo kārtu spēlēm svētdien, 19. jūnijā, "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā noslēdzās Zēnu Futbola festivāla (ZFF) B grupas turnīrs, kurā vien pašā pēdējā spēlē pirmo vietu izcīnīja Valmieras FK puiši. Viņi līdz ar to nākamajā sezonā atgriezīsies elites jeb A grupas sacensībās, kurās vietu iepriekš zaudēja 2009. gadā.

Pēc piektdien un sestdien Salacgrīvā piedzīvotajiem vējainajiem un lietainajiem laika apstākļiem, kas lika atcelt gan tradicionālo vecāku un treneru savstarpējo spēli, gan deviņu metru soda sitienu konkursu, svētdiena festivāla dalībniekus sagaidīja ar viesmīlīgāku laiku un saules stariem. Kā ziņots, pēc turnīra pirmās kārtas spēlēm līderos bija izvirzījušies Rēzeknes FA pārstāvji, savukārt otrās dienas mačos pirmajā vietā pārliecinoši iekārtojās Valmieras FK.

 Foto no turnīra spēlēm un komandu kopbildes

Ceturtā kārta

Turnīra noslēdzošā diena sākās ar ceturtās kārtas mačiem, kuru uzmanības centrā bija abu līdervienību – Valmieras FK un FK Dinamo Rīga – savstarpējais duelis. Tāpat spēkiem mērojās tā brīža kopvērtējuma trešās vietas īpašnieki FK Ventspils OC un tabulas lejasgalā esošie FK Smiltene futbolisti, kā arī Rīgas Futbola skola un Rēzeknes FA.

Valmieriešu un dinamiešu cīņu, kurās varēja pat izšķirties turnīra čempionu liktenis, sākums lika domāt par Valmieras FK strauju tuvošanos titulam, jo U-10 komandu spēlē tika svinēta uzvara ar 2:0. Rīdzinieki turpinājumā gan atgrieza intrigu cīņā par B grupas čempionu titulu, gan U-11, gan U-12 konkurencē uzvarot ar 3:1. Tādējādi pirms noslēdzošās kārtas mačiem Valmieras FK saglabāja turnīra tabulas pirmo vietu, apsteidzot FK Dinamo Rīga vien par divu punktu tiesu.

Citviet ceturtajā kārtā smiltenieši un ventspilnieki dalīja punktus uz pusēm – vispirms jaunāko puišu spēlē ar 5:0 pārāki bija Ventspils pārstāvji, pēcāk U-11 mačā ar identisku panākumu atbildēja Smiltenes komanda, bet emocionālā U-12 vienību spēlē tika fiksēts neizšķirts 1:1. Savukārt Rīgas Futbola skolas un Rēzeknes FA spēkošanās sākās ar rīdzinieku panākumu U-10 spēlē (2:0), kam sekoja divas rēzekniešu uzvaras ar 6:1 un 2:0.

Piektā kārta

Kopvērtējuma tabulā pirms piektās kārtas mačiem gan Rēzeknes FA un FK Ventspils OC trešajā un ceturtajā pozīcijā, gan Rīgas Futbola skolu un FK Smiltene piektajā un sestajā vietā šķīra tikai viens punkts. Turnīra noslēdzošajās spēlēs spēkiem mērojās rēzeknieši un dinamieši, ventspilnieki un Rīgas Futbola skola, kā arī smiltenieši un valmierieši.

Piektās kārtas ievadā FK Dinamo Rīga U-10 puiši mačā pret vienaudžiem no Rēzeknes svinēja ļoti sarežģītu uzvaru ar 3:2, kamēr par pārsteigumu parūpējās iepriekš četrus zaudējumus piedzīvojusī FK Smiltene U-10 vecuma grupas vienība, kas nocīnījās ar valmieriešiem neizšķirti 0:0. Uz to brīdi kopvērtējuma pirmo vietu jau pārņēma dinamieši, kuri, pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs, pārbīdīja valmieriešus uz otro pozīciju. Tikmēr FK Ventspils OC jaunākie puiši uzvarēja Rīgas Futbola skolas vienaudžus ar 2:0, pakāpjoties uz kopvērtējuma trešo vietu.

Pēc U-11 vecuma grupas spēlēm situācija kopvērtējuma augšgalā palika nemainīga, jo gan FK Dinamo Rīga, gan Valmieras FK savās spēlēs svinēja ļoti smagas uzvaras ar identisku rezultātu 2:1. Savukārt ventspilnieku un Rīgas Futbola skolas mačs noslēdzās neizšķirti 1:1, pirmajiem nostiprinoties trešajā vietā, bet otrajiem joprojām esot sestajā pozīcijā – punktu aiz smilteniešiem.

Visiem jautājumiem par vietu ieguvējiem atbildes tika iegūtas U-12 komandu cīņās, kurās Valmieras FK tomēr spēja atgriezties pirmajā vietā un sarūpēt sev uzvaru visā turnīrā. To viņiem atnesa uzvara pār smilteniešiem ar rezultātu 3:0, kā arī rēzekniešu panākums pret FK Dinamo Rīga ar 3:1. Pie 3:0 panākuma tika arī ventspilnieki, kas viņiem nodrošināja trešo vietu un lika Rīgas Futbola skolai ieņemt kopvērtējuma pēdējo vietu. Tādējādi rīdzinieki zaudējuši vietu B grupas sabiedrībā un 2017. gada ZFF sezonā spēkosies C grupā.

Operatīviem turnīra rezultātiem un kopvērtējuma tabulai bija iespējams sekot līdzi mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

 Pirmās dienas video apskats

 Otrās dienas video apskats

ZFF turnīros sacenšas klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas savstarpējās spēlēs savam klubam pelna punktus kopējā ieskaitē. Katru gadu spēcīgākais B un C grupu klubs nopelna iespēju pēc gada spēlēt vienu grupu augstāk, bet pa vājākajam A un B grupu klubam pārceļas uz zemāku grupu.

ZFF pasākumi Salacgrīvā festivāla gaisotnē uzņem Latvijas labāko bērnu futbola komandu cīņas, bet bērnu vecākiem un ikvienam Salacgrīvas viesim nodrošina plašu izklaides programmu un iespēju kopā ar savām atvasēm pavadīt kvalitatīvu kopīgo un sportisko laiku. ZFF aicina – esi kopā ar savu bērnu sporta pasākumos!

PAR ZĒNU FUTBOLA FESTIVĀLU

ZFF norisi atbalsta "Fazer", kas bērniem un uzvarētājiem dāvās gardos "Dumle" saldumus, Latvijas Futbola federācijas oficiālais auto "Peugeot", kas katrā turnīrā atraktīvākajiem vecākiem piedāvā iespēju uz nedēļas nogali iegūt lietošanā jaunāko "Peugeot 2008" automašīnu - atraktīvo, dinamisko un eleganto pilsētas krosoveru - ar pilnu bāku, sporta preču veikala "Komanda" sortiments, kas par īpašām cenām iegādājams festivāla norises vietā, "Tallink" sarūpētie atpūtas kruīzi treneriem, "Venden" ūdens visiem festivāla dalībniekiem, "Subway" sagādātās uzkodas, radio "NABA" raidījuma "OLE" sižeti no Salacgrīvas, www.pulsometrs.lv sarūpētie pulsometri komandām un "Labās Balvas" sagādātie apbalvojumi futbolistiem.

ZFF sezona Salacgrīvā startēja no 3. līdz 5. jūnijam ar A grupas turnīru, kurā ceturto gadu pēc kārtas uzvarēja FK Liepāja futbolisti, bet C grupas futbolistiem turnīrs norisināsies no 1. līdz 3. jūlijam.

ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet Latvijas Futbola federācijas vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā. Visi trīs ZFF turnīri tiek rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, dodot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē, kā arī atverot savas durvis ikvienam, kurš jūras malā vēlas baudīt festivāla atmosfēru un aizraujošu futbolu.


Latvijas Futbola federācija