Pēc sestdien notikušajām otrās un trešās kārtas spēlēm par Zēnu Futbola festivāla (ZFF) B grupas turnīra līderiem kļuvuši Valmieras FK jaunie futbolisti. Spītējot lietum un vējam, kas šajās dienās valda "Zvejnieku parka" kompleksā Salacgrīvā, sešu Latvijas klubu bērnu komandas turpina cīņu par ceļazīmi uz nākamā gada elites jeb A grupu.

Pēc piektdien piedzīvotajām spēcīgajām lietusgāzēm, kuras komandas godam pārvarēja, sestdiena atnāca ar nākamo pārbaudījumu brašajiem futbolistiem – ļoti spēcīgu vēju. Tā priekšā liecās gan koki, gan reklāmu stendi, taču ne futbolistu pašaizliedzība. Kā ziņots, pēc turnīra pirmās kārtas spēlēm līderos bija izvirzījušies Rēzeknes FA pārstāvji.

Otrās kārtas mačos tā brīža līderiem un pagājušās sezonas A grupas dalībniekiem Rēzeknes FA pretim stājās pērnā gada C grupas čempioni Valmieras FK, bet citos dueļos spēkojās Rīgas Futbola skola un FK Smiltene, kā arī FK Dinamo Rīga un FK Ventspils OC.

 Foto no turnīra un komandu kopbildes

Ar trim uzvarām trīs spēlēs skaļi cīņai par pirmo vietu turnīrā pieteicās Valmieras FK, kas ar rēzekniešiem aizvadīja trīs ļoti saspringtas un intrigām bagātas spēles. Rezultātā tika izcīnīti panākumi attiecīgi ar 3:2, 1:0 un 3:2, kas valmieriešus pacēla uz kopvērtējuma pirmo vietu. Šāda panākumu sērija Valmieras pārstāvjiem atnesa arī septiņu punktu pārsvaru pār saviem tuvākajiem sekotājiem, jo pārējos divos otrās kārtas dueļos spēļu iznākumi sagādāja ļoti blīvu komandu izkārtošanos kopvērtējuma tabulā. Smiltenieši mačos pret Rīgas Futbola skolu tika pie divām uzvarām, kas tiem bija pirmie turnīrā, kamēr FK Dinamo Rīga un ventspilnieku cīniņos divreiz tika fiksēti neizšķirti. Tā rezultātā pēc otrās kārtas Valmieras FK varēja lepoties ar iekrātiem 15 punktiem, ar astoņiem punktiem sekoja dinamieši un ventspilnieki, par punktu mazāk bija rēzekniešiem un smilteniešiem, bet Rīgas Futbola skola atpalika vēl par punktu.

Turnīra otrās dienas turpinājumā norisinājās trešās kārtas mači, kuros FK Ventspils OC komandas tikās ar vienaudžiem no Rēzeknes FA, Rīgas Futbola skola spēkojās ar Valmieras FK, bet FK Smiltene devās cīņā pret puišiem no FK Dinamo Rīga.

Arī pēc trešās kārtas spēlēm kopvērtējuma pirmo vietu saglabāja Valmieras FK, kas mačos pret Rīgas Futbola skolu savus vārtus nosargāja neskartus, uzvarot U-10 un U-12 grupā ar 1:0, bet U-11 komandu cīņā iegūstot 0:0 neizšķirtu. Līderu tuvāko sekotāju pozīcijā tikmēr iekārtojās FK Dinamo Rīga, kas izcīnīja trīs uzvaras pār vienaudžiem no FK Smiltene – attiecīgi 3:2, 4:1 un 4:0. Tikmēr Rēzeknes un Ventspils pārstāvji punktus dalīja uz pusēm, katram iekrājot pa četriem. Tādējādi pēc trim sacensību kārtām līderi Valmieras FK savus tuvākos sekotājus no FK Dinamo Rīga apsteidz par piecu punktu tiesu, bet trešie pašlaik vēl piecus punktus nopakaļus ir ventspilnieki.

Operatīviem turnīra rezultātiem un kopvērtējuma tabulai iespējams sekot līdzi mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

 Pirmās dienas video apskats

B grupas turnīra noslēgumā svētdien norisināsies pēdējās divas spēļu kārtas.

ZFF turnīros sacenšas klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas savstarpējās spēlēs savam klubam pelna punktus kopējā ieskaitē. Katru gadu spēcīgākais B un C grupu klubs nopelna iespēju pēc gada spēlēt vienu grupu augstāk, bet pa vājākajam A un B grupu klubam pārceļas uz zemāku grupu.

ZFF pasākumi Salacgrīvā festivāla gaisotnē uzņem Latvijas labāko bērnu futbola komandu cīņas, bet bērnu vecākiem un ikvienam Salacgrīvas viesim nodrošina plašu izklaides programmu un iespēju kopā ar savām atvasēm pavadīt kvalitatīvu kopīgo un sportisko laiku. ZFF aicina – esi kopā ar savu bērnu sporta pasākumos!

PAR ZĒNU FUTBOLA FESTIVĀLU

ZFF norisi atbalsta "Fazer", kas bērniem un uzvarētājiem dāvās gardos "Dumle" saldumus, Latvijas Futbola federācijas oficiālais auto "Peugeot", kas katrā turnīrā atraktīvākajiem vecākiem piedāvās iespēju uz nedēļas nogali iegūt lietošanā jaunāko "Peugeot 2008" automašīnu - atraktīvo, dinamisko un eleganto pilsētas krosoveru - ar pilnu bāku, sporta preču veikala "Komanda" sortiments, kas par īpašām cenām būs iegādājams festivāla norises vietā,"Tallink" sarūpētie atpūtas kruīzi treneriem, "Venden" ūdens visiem festivāla dalībniekiem, "Subway" sagādātās uzkodas, radio "NABA" raidījuma "OLE" sižeti no Salacgrīvas, www.pulsometrs.lv sarūpētie pulsometri komandām un "Labās Balvas" sagādātie apbalvojumi futbolistiem.

ZFF sezona Salacgrīvā startēja no 3. līdz 5. jūnijam ar A grupas turnīru, kurā ceturto gadu pēc kārtas uzvarēja FK Liepāja futbolisti, bet C grupas futbolistiem turnīrs norisināsies no 1. līdz 3. jūlijam.

ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet Latvijas Futbola federācijas vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā. Visi trīs ZFF turnīri tiek rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, dodot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē, kā arī atverot savas durvis ikvienam, kurš jūras malā vēlas baudīt festivāla atmosfēru un aizraujošu futbolu.


Latvijas Futbola federācija