Ar otrās dienas spēlēm sestdien "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā turpinājās Zēnu Futbola festivāla (ZFF) A grupas turnīrs, kurā uz kopvērtējuma pirmo vietu pakāpusies iepriekšējo trīs gadu čempionvienība FK Liepāja. Tās tuvākie sekotāji ir SK Super Nova jaunie futbolisti.

Otrās dienas ievadā otrās kārtas mačos tikās BFC Daugavpils un FK Tukums-2000, JFC Skonto un FK Liepāja, kā arī SK Super Nova un Šitika Futbola skola. Par pārliecinošāko sniegumu parūpējās SK Super Nova puiši, kuru komandas tika pie trim uzvarām ar kopējo vārtu attiecību 17:1. Tas bija pirmais turnīra duelis, kurā kāds no klubiem ieguva maksimāli iespējamos deviņus punktus.

 Otrās dienas video apskats

Tikmēr liepājnieku un JFC Skonto cīņās vispirms divas uzvaras ieguva kurzemnieki, esot pārāki U-10 un U-11 grupu mačos. Tas viņiem kopā ar SK Super Nova puišiem ļāva izvirzīties turnīra favorītu statusā, tomēr korekcijas tajā ieviesa neticami aizraujošā FK Liepāja un JFC Skonto U-12 vecuma grupas komandu spēle. Ieguvuši vienu vārtu pārsvaru, rīdzinieki visa mača garumā varonīgi aizsargājās un atvairīja visus pretinieku centienus atspēlēties. Ar skaistu saspēli liepājniekiem pašā mača izskaņā tomēr izdevās panākt 1:1. Metoties cīņā par trim punktiem, pēdējo trīs gadu čempioni aizmirsa par savu vārtu drošību, ko JFC Skonto lika atcerēties ar neticamu tālsitienu cīņas noslēdzošajās sekundēs, kas komandai atnesa emocionālu uzvaru.

 Foto no spēlēm

Daugavpils un Tukuma komandu mačos divreiz uzvarēja Latgales pārstāvji, bet reizi – tukumnieki. Līdz ar to pēc divām spēļu kārtām līderos ar 16 punktiem bija SK Super Nova, četrus punktus nopakaļus sekoja FK Liepāja, bet trešie ar desmit punktiem bija JFC Skonto puiši.

Dienas noslēgumā norisinājās trešās kārtas mači, kuros tikās Šitika Futbola skola un FK Liepāja, BFC Daugavpils un JFC Skonto, kā arī FK Tukums-2000 un SK Super Nova.

Pēc teicama snieguma turnīra ievadā trešā kārta neveiksmīga izvērtās tā brīža līderiem SK Super Nova, kas mačos pret tukumniekiem zaudēja punktus gan U-10, gan U-11 komandu cīņās. Tikmēr Liepājas pārstāvji svinēja trīs pārliecinošas uzvaras pār Šitika Futbola skolu, līdz ar to pārņemot kopvērtējuma pirmo vietu un pirms noslēdzošās dienas iegūstot pār SK Super Nova viena punkta pārsvaru. Tikmēr spraigās BFC Daugavpils un JFC Skonto cīņas nodrošinājušas, ka svētdien starp šīm komandām, kā arī FK Tukums-2000 ritēs ļoti saspringta spēkošanās par vietu uz goda pjedestāla.

Operatīviem turnīra rezultātiem un kopvērtējuma tabulai iespējams sekot līdzi mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

Kā ziņots, pēc piektdien aizvadītās turnīra pirmās kārtas līderos bija izvirzījušās SK Super Nova un JFC Skonto komandas. Sacensības noslēgsies svētdien ar noslēdzošajām divām spēļu kārtām.

 Pirmās dienas video apskats

ZFF pasākumi Salacgrīvā festivāla gaisotnē uzņem Latvijas labāko bērnu futbola komandu cīņas, bet bērnu vecākiem un ikvienam Salacgrīvas viesim nodrošina plašu izklaides programmu un iespēju kopā ar savām atvasēm pavadīt kvalitatīvu kopīgo un sportisko laiku. ZFF aicina – esi kopā ar savu bērnu sporta pasākumos!

PAR ZĒNU FUTBOLA FESTIVĀLU

ZFF norisi atbalsta "Fazer", kas bērniem un uzvarētājiem dāvās gardos "Dumle" saldumus, Latvijas Futbola federācijas oficiālais auto "Peugeot", kas katrā turnīrā atraktīvākajiem vecākiem piedāvās iespēju uz nedēļas nogali iegūt lietošanā jaunāko "Peugeot 2008" automašīnu - atraktīvo, dinamisko un eleganto pilsētas krosoveru - ar pilnu bāku, sporta preču veikala "Komanda" sortiments, kas par īpašām cenām būs iegādājams festivāla norises vietā,"Tallink" sarūpētie atpūtas kruīzi treneriem, "Venden" ūdens visiem festivāla dalībniekiem, "Subway" sagādātās uzkodas, radio "NABA" raidījuma "OLE" sižeti no Salacgrīvas, www.pulsometrs.lv sarūpētie pulsometri komandām un "Labās Balvas" sagādātie apbalvojumi futbolistiem.

ZFF sezona Salacgrīvā turpināsies no 17. līdz 19. jūnijam, kad vienkopus pulcēsies B grupas komandas, bet C grupas futbolistiem turnīrs norisināsies no 1. līdz 3. jūlijam. ZFF turnīros sacenšas klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas savstarpējās spēlēs savam klubam pelna punktus kopējā ieskaitē. Katru gadu spēcīgākais B un C grupu klubs nopelna iespēju pēc gada spēlēt vienu grupu augstāk, bet pa vājākajam A un B grupu klubam pārceļas uz zemāku grupu.

ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet Latvijas Futbola federācijas vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā. Visi trīs ZFF turnīri tiek rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, dodot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē, kā arī atverot savas durvis ikvienam, kurš jūras malā vēlas baudīt festivāla atmosfēru un aizraujošu futbolu.


Latvijas Futbola federācija