Latvijas Futbola federācija (LFF) jau laicīgi piedāvā iepazīties ar 2016. gada sezonas Zēnu Futbola festivāla (ZFF) norises datumiem, lai klubi un jauno futbolistu vecāki varētu plānot kopīgo laiku ar spēlētājiem allaž silti uzņemošajā Salacgrīvas futbola gaisotnē.

ZFF turnīri, kā ierasts, norisināsies "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā, trīs vasaras nedēļas nogalēs padarot to par Latvijas bērnu futbola centrālo notikumu vietu. Šoreiz kā pirmie cīņas aizvadīs spēcīgākās jeb A grupas komandas, kam sekos B un C grupu cīņas.

A grupas turnīrs Salacgrīvā norisināsies no 3. līdz 5. jūnijam, B grupas komandas spēkiem mērosies laikā no 17. līdz 19. jūnijam, bet no 1. līdz 3. jūlijam cīņā dosies C grupas komandas.

 Vai esi gatavs ZFF 2016?

Jau vēstīts, ka pērn par A grupas čempioniem trešo reizi pēc kārtas kļuva FK Liepāja futbolisti, bet vietu spēcīgākajā grupā zaudēja Rēzeknes FA. Viņu vietā A grupas turnīrā šogad spēlēs JFC Skonto, kas pagājušajā sezonā kļuva par B grupas čempioni, bet uz C grupu pārcelsies JFA Jelgava futbolisti. Jelgavnieku vietā B grupā spēlēs C grupas čempioni Valmieras FK.

www.futbolafestivals.lv - viss par un ap Zēnu Futbola festivālu

ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet LFF vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā. Otro gadu pēc kārtas visi trīs ZFF turnīri tiks rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, kamēr agrāk tie risinājās vienīgi darba dienās. Šādas izmaiņas turnīra norisē LFF ieviesusi ar mērķi palielināt līdzjutēju skaitu, kā arī dot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē.

Visās trīs turnīra dalības grupās sacenšas iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas, pelnot punktus klubu kopējā ieskaitē. ZFF mērķis ir noskaidrot nākotnes futbolistu potenciālu, Latvijas jaunatnes izlašu tuvāko rezervju meistarības līmeni un Latvijas spēcīgāko jaunatnes klubu, kā arī veicināt klubu patriotismu un mīlestību pret futbolu, bet Vislatvijas līmenī veicināt draudzību starp klubiem un jaunajiem futbolistiem.


Latvijas Futbola federācija