Latvijas Futbola federācija (LFF) ar partneriem un atbildīgajām institūcijām ir uzsākusi iekšējo izmeklēšanu "Optibet" Nākotnes līgas spēles starp FK "Dinamo Rīga" un FK "Tukums 2000-2"/TSS sakarā.

Spēles laikā 7. oktobrī tika saņemta informācija, ka ir aizdomas par iespējamu manipulāciju ar spēles rezultātu, tāpēc LFF jau spēles laikā uzsāka operatīvu sadarbību ar partneriem un atbildīgajām institūcijām. Tuvākajā laikā tiek gaidīti pirmie LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas lēmumi, par kuriem informācija tiks sniegta atsevišķi.

Aizvadītajā spēlē FK "Dinamo Rīga" pēc pārliecinoša pirmā puslaika atradās vadībā ar 3:0, taču otrajā puslaikā FK "Dinamo Rīga" neveica sitienus pa vārtiem, ielaida četras bumbas un apšaubāmā spēles gaitā zaudēja ar rezultātu 3:4.

Tajā pašā dienā "Altero.lv LIIGA" spēlē starp FK "Salaspils" un FK "Ķekava"/"Auda" spēles laikā kāda neidentificēta persona dziedāja agresorvalsts Krievijas himnu. LFF pateicas par operatīvu apsargu darbu, pēc kā persona tika izraidīta no stadiona.

LFF veiks preventīvas sarunas ar klubiem, lai to nozīmētie apsargi ciešāk sadarbotos ar pašvaldības iestādēm un šādu pārkāpumu gadījumos aizturētu personas, kuras atklāti atbalsta agresorvalsts režīmu.

Informējam, ka LFF ir nulles tolerance pret jebkāda veida integritātes pārkāpumiem, tāpēc jebkādi konstatētie pārkāpumi tiks vērtēti ar visstingrāko bardzību, lai aizsargātu futbolu no personām, kuras grauj futbola spēles principus. 

Atgādinām, ka šī gada 19. oktobrī, RTU Zinātnes un inovāciju centrā, Ķīpsalas ielā 6A norisināsies Atbildīgas spēles konference. Šī gada konference jau trešo reizi vienuviet pulcēs jomas ekspertus, lai veicinātu atklātu sarunu par riskiem, kas saistīti ar pārmērīgu aizraušanos ar azartspēlēm, un jautājumiem, kas skar godīgas spēles principu aizsargāšanu sportā. Konferences organizatori – interaktīvo azartspēļu operators "William Hill Latvija" un Latvijas Futbola federācija – iestājas par šīs problemātikas aktualizēšanu un risināšanu kopīgiem spēkiem, par galveno mērķi izvirzot informētību un atbildību.

Aicinām piedalīties klātienē visu sporta veidu pārstāvjus, spēlētājus un klubus - speleatbildigi.lv/konference/