Latvijas Futbola federācija (LFF) izsludina pieteikšanos dalībai e-futbola Ziemas kausa turnīram. Pieteikšanās iespējama no 3. līdz 14. martam, savukārt paša turnīra norise plānota no 17. marta līdz 17. maijam.

Lai pieteiktos dalībai turnīrā un pārbaudītu savus spēkus ar Latvijas labākajiem e-futbola spēlētājiem, nav nepieciešama iepriekšēja pieredze. Viss, kas jāizdara - jāaizpilda pieteikuma anketa.

Turnīra balvu fondu nodrošina LFF partnerus e-futbola segmentā "Philips". Pirmās vietas ieguvējs balvā saņems lielu televizoru baudāmākai un patīkamākai videospēļu spēlēšanai, kā arī Philips OneBlade skuvekli un čempiona kausu. Otrās vietas ieguvējs tiks pie jau pieminētā skuvekļa un lieliskām bezvadu austiņām, bet trešās vietas ieguvējs - pie skuvekļa, lai ikdienas sejas kopšana būtu viegla, ērta un ātra. Visi turnīra dalībnieki saņems piemiņas balvas.

Turnīra izspēles formāts tiks apstiprināts pēc saņemto pieteikumu skaita izvērtēšanas, taču finālturnīrs ar četriem labākajiem Latvijas e-futbolistiem paredzēts 17. maijā tiešsaistes formātā.

"Redzam, ka e-futbols pēdējos gados pakāpeniski pārtop no ikdienišķas sacenšanās draugu starpā par globālu pasākumu un būtībā par pilnvērtīgu sporta veidu, kam ir liels potenciāls ne tikai komercsacensību formātā. Piedaloties ar Latvijas izlasi starptautiskos UEFA rīkotos turnīros, redzams, ka daudzās valstīs ir jau profesionāli e-futbolisti, kuri ar veiklām rokām pie videospēļu kontrolieriem ne tikai izklaidējas, bet arī pelna naudu, un kāpēc lai tas kādreiz nenotiktu arī ar labākajiem Latvijas e-futbolistiem? Manuprāt, visas iespējas, visi priekšnoteikumi jau ir, jo, atšķirībā no futbola, kur panākumu gūšanai nepieciešams lērums faktoru – infrastruktūra, treneru izglītība, konkurētspējīga vide u. c. –, e-futbolā visa infrastruktūra ir atbilstoša spēļu konsole, spēle un vieta, kur ērti sacensties ar pretinieku no jebkuras pasaules malas," sacīja LFF Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītājs Renārs Krīgers.

"Mums Latvijā jau ir izveidojusies sava e-futbola cienītāju komūna, ir vietējie līderi, taču, esmu pārliecināts, vēl ir daudz labu e-futbola spēlētāju, kuri līdz šim vēl nav iesaistījušies jaunajā projektā. Aicinu nevienu nekautrēties, pieteikties visus interesentus un bagātināt mūsu e-futbola saimi, sekmējot vietējo konkurētspēju un vienkārši labi pavadot laiku un iegūstot jaunus paziņas."

Atgādinām, ka visas e-futbola sacensības UEFA un LFF līmenī notiek ar PlayStation spēļu konsoli un videospēlē Pro Evolutin Soccer 2021.