Latvijas e-futbola izlase šodien uzsāk pirmās spēles FIFAe Nations Series 2023™ tiešsaistes kvalifikācijā, kurā cīnīsies pret Turciju, Poliju, Ungāriju, Bosniju un Hercegovinu, Horvātiju, Ukrainu un Serbiju.

Latvija šajā turnīrā piedalīsies pirmo reizi. Izlases sastāvu veido četri spēlētāji: pirmais numurs Gints Pidiks jeb "Zinotox", kurš būs arī Latvijas izlases kapteinis, otrais numurs būs Denils Lindekrona ar segvārdu "Hektors", trešais numurs būs Artūrs Krišņovs ar ("akutjka") un Daniils Petrovs  ("dankee20").

Sestdien tiks aizvadītas atbildes spēles pret tām pašām grupas komandām.

Spēles notiek formātā "2 pret 2 ". Grupas tabulā labākās četras valstis tiks uzvarētāju zarā (winners bracket), kurā būs jāaizvada viena spēle pret citas grupas TOP-4 komandu. Lai Latvijas izlase kvalificētos izslēgšanās spēlēm (play-off), būs nepieciešama tikai uzvara, bet zaudējuma gadījumā, Latvija nokristu uz zaudētāju zaru (loosers bracket), kurā pēc līdzīga principa Latvijai būtu jāuzvar divas spēles, lai nokļūtu play-off. Ja šajās spēlēs tiks piedzīvots zaudējums, tad Latvijai kvalifikācija būs beigusies.

Ja Latvija tabulā ierindosies 5. vai 6. vietā, tad automātiski tiek nodrošināta dalība zaudētāju zarā. Ja Latvija iekļūs uzvarētāju vai zaudēju zarā, šīs spēles tiks aizvadītas jau šo svētdien. Izslēgšanas spēļu datumi tiks izziņoti atsevišķi.

Spēles norisināsies tiešsaistē, bet Latvijas e-futbolisti tās aizvadīs Goexanimo specializētās spēļu istabās, kas ir paredzēta šāda tipa turnīriem.

Spēles tiešraides piektdien un sestdien varēs skatīties jau no 17.45 Goexanimo kanālā, un tās komentēs Jurijs Žigajevs, Emīls Blūms un Renārs Dzintars.

Sekot līdzi spēļu rezultātiem un situācijai tabulā iespējams FIFAe turnīra mājas lapā, kurā var aplūkot arī galvenos spēlētājus, ar kuriem tiks spēlēts, kā arī draftētos spēlētājus, kurus visām dalībvalstīm bija iespējams izvēlēties. Tāpat iespējams sekot līdzi arī katram izlases spēlētājam un viņu individuālajam sniegumam.

Visas valstis varēja izvelēties jebkurus trīs spēlētājus no spēles. Pēc tam katra valsts pēc kārtas izvēlējās pa vienam spēlētājam no spēles, pēc kā attiecīgi citām valstīm šis virtuālais spēlētājs vairs nebija pieejams. Beigās katra izlase varēja veikt rezerves izvēles. Latvijai simboliski virtuālajā sastāvā būs arī Vladislavs Gutkovskis.

Latvijas virtuālais spēlētāju sastāvs būs sekojošs:

  • Atslēgas spēlētāji (visām dalībvalstīm vienādi): Ronaldu Nazariu, Kilians Mbapē, Rūds Gullits.
  • Drafētie spēlētāji no Latvijas puses: Jaja Ture, Paolo Maldīni, Teo Ernandess, Mane Garrinša, Karlušs Albertu un Neimars Žuniors.
  • Rezerves spēlētāji: Luiss van der Sārs, Lotārs Mateuss, Alesandro Delpjēro, Karīms Benzemā, Ivans Kordoba, Robertu Karlušs, Deivids Bekhems, Havjers Dzaneti, Fernando Torress, Rio Ferdinands, Džejdžejs Okoča, Ļevs Jašins, Federiko Valverde un Vladislavs Gutkovskis.