Nedēļas nogalē, 7. un 8. augustā, Majoros notiks Latvijas-Igaunijas pludmales futbola līgas trešā posma cīņas ar astoņu komandu piedalīšanos. Zīmīgi, ka Latvijas komandas svētdien izspēlēs arī atlikušos savstarpējos ceturtā posma mačus, līdz ar to jau svētdienas vakarā tiks noskaidrots mūsu valsts čempions.

Pēc otrā posma reālu cīņu par Latvijas-Igaunijas līgas medaļām turpina vairs tikai BSC "LAT" vienība, kamēr pārējām divām mūsu valsts komandām vairāk jādomā par to, kā nepalikt pēdējā pozīcijā.

Šajā nedēļas nogalē visas Latvijas komandas aizvadīs pa piecām spēlēm. BSC "LAT" spēkosies ar, secīgi, vicelīderi BSC "Thunder Arvutitark", BSC "Pärnu", tiešo konkurenti "Nõmme BSC Olybet", favorītiem SK "Augur Enemat" un, visbeidzot, ar "BFS Baltic XL Ropaži" komandu.

FK "BEITAR" pretinieki būs visas trīs līdervienības "Nõmme BSC Olybet", SK "Augur Enemat" un BSC "Thunder Arvutitark", kā arī BSC "Pärnu" un BSC "BFS Baltic XL Ropaži".

Visbeidzot, ropažnieki, bez jau pieminētajiem mačiem ar citām Latvijas komandām, spēlēs arī pret SK "Augur Enemat", "Nõmme BSC Olybet" un BSC "Pärnu" vienībām.

Pēc čempionāta pirmajiem diviem posmiem turnīra vadībā nostiprinājusies SK "Augur Enemat" komanda, kas izcīnījusi uzvaras visos septiņos aizvadītajos mačos. Arī otro un trešo vietu ieņem Igaunijas komandas: BSC "Thunder Arvutitark" (15 punkti) un "Nõmme BSC Olybet" (12).

Interesanta aina vērojama rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Neskatoties uz Latvijas komandu pieticīgajām sekmēm, labāko pieciniekā atrodami četru (!) mūsu valsts spēlētāju vārdi:

  • 1. Mihails Skuratovičs ("BFS Baltic XL Ropaži") – 11 vārti,
  • 2. Aleksandrs Novožilovs (FK "BEITAR") – 10,
  • 3. Romans Minlibajevs (SK "Augur Enemat") – 10,
  • 4. Renārs Pastars (BSC "LAT") – 8,
  • 5. Mārtiņš Taulavičus (BSC "LAT") – 8.

Turnīra tabula pēc diviem posmiem:

Vieta

Komanda

Spēles

Vārti

Punkti

1.

SK "Augur Enemat"

7

44:14

21

2.

BSC "Thunder Arvutitark"

7

41:30

15

3.

"Nõmme BSC Olybet"

7

24:21

12

4.

BSC "LAT"

8

35:45

12

5.

"Pure Nordic Water"

4

25:11

11

6.

FK "BEITAR"

8

25:33

6

7.

"BFS Baltic XL Ropaži"

8

34:53

3

8.

BSC "Pärnu"

7

17:38

3

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija