Šajā nedēļā sāksies Latvijas meiteņu futbola čempionāts. 2021. gadā četrās vecumu grupās sacentīsies kopumā 49 komandas, kas ir par septiņām vairāk nekā pērn. Tik liels skaits komandu meiteņu čempionātā startēs pirmo reizi.

Starta šāviens 2021. gada sezonai izskanēs jau otrdien Tukumā un Olainē, kur sacentīsies U-14 Elites grupas komandas. Šajā vecuma kategorijā ir komandu skaita pieaugums.

"Lieki teikt, ka Covid-19 pandēmija ir ieviesusi izmaiņas mūsu ikdienā. Diemžēl Covid-19 liedza arī bērniem sportot ierastajā vidē. Līdz ar to ar lielu nepacietību gaidījām laiku, kad drīkstēsim dot startu meiteņu futbola čempionātam, kas pulcē vislielāko dalībnieču un arī komandu skaitu sieviešu un meiteņu futbola segmentā. Neskatoties uz pandēmiju, komandu skaits, salīdzinot ar iepriekšējo periodu, pieaudzis. Visvairāk priecē, ka U-10 komandu skaits nupat ir pieaudzis par trīs vienībām, kas liecina, ka tieši meiteņu futbols kļūst aizvien pieejamāks un ar to var nodarboties jau no agrīna vecuma. Protams, vēl ilgs ceļš ejams, lai ielaistu meiteņu futbolu katrā Latvijas pilsētā, bet turpmākajos gados LFF vēl vairāk strādās un nāks klajā ar jauniem projektiem un iniciatīvām, lai palielinātu meiteņu skaitu futbolā," par meiteņu futbola čempionātu stāsta LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

"Sacensību sistēma ir attīstības dzinējspēks - LFF mērķis ir piedāvāt katrai meitenei iespēju spēlēt futbolu drošā un draudzīgā vidē, neskatoties uz spēles prasmēm. Tāpēc attiecīgi čempionāta U-12 un U-14 vecuma grupās ir divas apakšgrupas - Attīstības un Elites. Tā darīts, lai komandām būtu iespēja augt un attīstīties, bet spēlētājām tiktu piedāvāta platforma meistarības slīpēšanai. Spēlētāju pēctēcība, attiecīgi pārdomāta sacensību piramīda - tās ir pamatnostādnes spēlētāju noturēšanai sportā, līdz ar to katru gadu mums ir svarīgi celt čempionāta organizēšanas līmeni un piedāvāt meitenēm iespēju pavadīt neaizmirstāmus mirkļus kopā ar komandas biedrenēm futbola laukumā."

"Šobrīd vasara visus priecē ar sauli un karstumu, un es domāju, ka arī čempionātā neiztiksim bez karstiem notikumiem, azarta un neatlaidības. Novēlu visām dalībniecēm izbaudīt savu futbola vasaru un izbaudīt sevi futbolā. Treneriem novēlu izturību, motivāciju un pozitīvu noskaņojumu, jo galvenais ir gūt prieku no sava darba un iedrošināt meitenes darīt to pašu. Aicinu arī rūpēties par savu veselību, attiecīgi sacensību laikā pavadot pēc iespējas mazāk laikā tiešā saulē, taupīsim enerģiju ēnā. Lai mums visiem veiksmīga meiteņu futbola vasaras sezona!"

MEITEŅU ČEMPIONĀTA GRUPAS UN IZSPĒLES KĀRTĪBA:

  • U-16, trīs sabraukumi (Olaine/Iecava, Liepāja/Olaine, Jelgava/Olaine) un izslēgšanas spēles
  • U-14 Elites grupa, trīs sabraukumi (Tukums/Olaine, Olaine, Olaine)
  • U-14 Attīstības grupa, trīs sabraukumi (Kārsava/Iecava, Iecava/Ventspils, Iecava/Ķekava)
  • U-12 Elites grupa, divi sabraukumi (Liepāja, Olaine) un izslēgšanas spēles
  • U-12 Attīstības grupa, divi sabraukumi (Ilūkste/Iecava, Iecava) un izslēgšanas spēles
  • U-10, trīs sabraukumi (Iecava/Malta, Olaine/Iecava, Iecava/Olaine)

Kā ierasts, visvairāk komandu ir U-10 vecuma grupā, bet 13 komandas šajā grupā ir jauns sacensību rekords. Pa sešām komandām ir U-12 Elites un Attīstības grupās, U-14 Elites grupā piedalīsies septiņas komandas, bet U-14 Attīstības grupā startēs desmit komandas, tādējādi šajā vecuma grupā startē vislielākais skaits komandu. Savukārt U-16 vecuma grupā startēs septiņas komandas.

Čempionāts norisinās četrās vecuma grupās. U-14 vecuma grupas meitenes sacenšas futbolā 8 pret 8, abās jaunākajās grupās - U-12 un U-10 - spēles notiek pēc formāta 6 pret 6. Piekto gadu pēc kārtas čempionāts notiek arī U-16 vecuma grupa, kur spēles aizvada pēc formāta 11 pret 11. U-10 čempionātā spēles notiek bez rezultātu uzskaites kopvērtējuma tabulā.

Čempionāta jaunākajām bilžu galerijām varēs sekot LFF oficiālajā Flickr vietnē.