Nākamnedēļ starta šāviens tiks dots arī Latvijas Meiteņu futbola čempionātam. Tajā četrās vecuma grupās sacentīsies kopumā 42 komandas.

Kā pirmās 2020. gada sezonu atklās U-14 vecuma Elites grupa, kur pirmās spēles tiks aizvadītas jau 21. jūlijā, otrdien. Dienu vēlāk pirmo sabraukumu aizvadīs arī U-10 vecuma meitenes, kuras spēlē bez rezultātu fiksēšanas un vietu sadalīšanas.

"Šogad "Covid-19" epidomoloģiskā situācija pasaulē ieviesa savas korekcijas čempionāta kalendārā un izspēles kārtībā. Ierasto čempionāta sākumu nācās atlikt par vairāk nēka pusotru mēnesi. Visas komandas, spēlētājas un treneri gaida sezonas sākumu ar lielu nepacietību, jo sacensību garšu nebija izjutuši kopš marta, kad nācas aptūrēt sacensību darbību līdz ar izsludināto ārkārtas stāvokli Latvijā. Drošākai sacensību norisei un organizēšanai sabraukumi tiks organizēti saskaņā ar LFF kopējo sanitāro protokolu un valsts pieņemtajām prasībām. Bet, protams, neskatoties uz lielo vēlmi spēlēt un sacensties, prioritāte ir dalībnieku un apkalpojošā personāla drošība. Aicināšu arī būt atbildīgiem un ievērot visas prasības, it īpaši par divu metru distancēšanos. Vēlme uzvarēt, azarts un cīņasspars vienmēr bija piemituši meiteņu un sieviešu futbolam, tomēr, ja jūties saaukstējies un slims - labāk palikt mājās. Visām komandām, treneriem un pašām futbolistēm novēlu spēku, apņemšanos un, kas galvenais, pozītivas emocijas no spēlēšanas, jo tieši tas padara mūsu dienas krāšņākas," norādīja LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

MEITEŅU ČEMPIONĀTA GRUPAS UN IZSPĒLES KĀRTĪBA:

Vislielākā pārstāvniecība, kā ierasts, ir U-10 vecuma grupā, kur spēlēs desmit komandas. Par trim komandām mazāk ir U-12 un U-14 Attīstības grupās. U-12 Elites piedalās sešas komandas. U-14 Elites grupā sacentīsies piecas komandas, bet vecākajā grupā U-16 cīnīsies septiņas komandas.

Čempionāts norisinās četrās vecuma grupās. U-14 vecuma grupas meitenes sacenšas futbolā 8 pret 8, abās jaunākajās grupās - U-12 un U-10 - spēles notiek pēc formāta 6 pret 6. Ceturto gadu pēc kārtas čempionāts notiek arī U-16 vecuma grupa, kur spēles aizvada pēc formāta 11 pret 11.

Čempionāta jaunākajām bilžu galerijām varēs sekot LFF oficiālajā Flickr vietnē.