Šo svētdien, 8. decembrī, Salaspils Sporta namā ar 12 komandu līdzdalību otro reizi (pirmo reizi Salaspilī) tiks aizvadīts Ziemassvētku kausa turnīrs telpu futbolā veterāniem, kuru organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF). Sacensībās piedalīsies arī komandas no Lietuvas un Igaunijas. Tāpat 8. decembrī Salaspilī ar deviņu komandu līdzdalību pirmo reizi tiks aizvadīts Ziemassvētku kausa turnīrs telpu futbolā studentiem, kuru arī organizē RFF sadarbībā ar LFF.

Turnīra uzvarētājs tiks noskaidrots divos etapos. Pirmajā ar izlozes palīdzību sadalītajās divās apakšgrupās pēc viena apļa turnīra tiks noskaidrotas sešas spēcīgākās vienības (pa trim no katras grupas), kas, ņemot līdzi savas grupas rezultātus, savstarpēji noskaidros vietu izkārtojumu no pirmās līdz sestajai. Identiskā veidā tiks sadalītas arī pozīcijas no septītās uz leju, labākajai no šīm vienībām iegūstot Cerību kausu.

Viena mača ilgums plānots desmit minūšu garumā pēc t.s. "netīrā" laika principa, komandām paralēli aizvadot cīņas uz trim parketa laukumiem. Sacensību sākums paredzēts plkst. 10:00, savukārt laureātu sveikšana plānota uzreiz pēc noslēdzošajām spēlēm pēc plkst. 13:00. Apbalvojumus saņems gan trīs labākās turnīra vienības, gan labākie futbolisti individuālajās nominācijās.

Pirmā etapa A apakšgrupā startēs Latvijas galvaspilsētas vienības "Husky", "Balticovo" - FK "02", "Monarhs" un "TUC Old Boys", kā arī "Rēzekne" un Lietuvas komanda FK "Draugai", savukārt B grupa pulcēs RTU/"Viesulis", "Sportima", "DSV Latvia" (visas no Rīgas), "Liepāja", Jonišķu FK "Streles" (Lietuva) un Pērnavas "Valicecar" (Igaunija). Katra komanda pieteikumā drīkstēs iekļaut ne vairāk par 14 futbolistiem, no kuriem visiem jābūt vismaz 35 gadu vecumu sasniegušiem.

Pērn decembra sākumā Rīgā notikušajā Ziemassvētku veterānu turnīrā startēja piecas komandas, uzvaras laurus plūcot "Sportima" vīriem.

Tikmēr studentu turnīra uzvarētājs tiks noskaidrots pēc viena apļa izspēles, katrai dalībniecei pa reizei tiekoties ar katru pretinieci. Viena mača ilgums plānots desmit minūšu garumā pēc t.s. "netīrā" laika principa, komandām paralēli aizvadot cīņas uz trim parketa laukumiem. Sacensību sākums paredzēts plkst. 14:00, savukārt laureātu sveikšana plānota uzreiz pēc noslēdzošajām spēlēm ap plkst. 16:30. Apbalvojumus saņems gan trīs labākās turnīra vienības, gan labākie futbolisti individuālajās nominācijās.

Dalību pirmajā telpu futbola Ziemassvētku kausa izcīņā studentiem apstiprinājusi Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Jūras akadēmija (LJA), Transporta un sakaru institūts (TSI), Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA", Banku augstskola (BA), Rīgas Ekonomikas augstskola (SSE), kā arī Latgales reģionu pārstāvošās Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA) un Daugavpils Universitāte (DU). Katra komanda pieteikumā drīkstēs iekļaut ne vairāk par 14 futbolistiem.

Sacensībās varēs startēt Latvijas augstākās izglītība iestāžu (augstskolas un koledžas) studenti (klātienes un neklātienes), (profesionālo studiju, bakalauri, maģistranti, doktoranti, medicīnas augstskolu rezidenti) un attiecīgās augstskolas 2019. gada absolventi, ko ar parakstu un zīmogu apliecina augstskolas administrācija.

Šāda veida turnīrs tiek organizēts kā turpinājums tradicionālajām studentu minifutbola sacensībām, kas līdz šim risinājās septiņas reizes, bet pērn septembra izskaņā noslēdzās ar RTU vienības triumfu. Turnīra mērķis ir aktīva dzīvesveida un futbola popularizēšana studentu vidū, komunikācijas veicināšana starp augstskolām un studentiem.

Pēc nedēļas - 15. decembrī - līdzīga formāta sacensībās Salaspilī spēkosies meiteņu komandas.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija