Ar trim spēlēm 20. aprīlī sezonu uzsāks 1. līgas B čempionāts, kurā sacenšas Virslīgas čempionāta U-21 vecuma komandas.

Sezonas gaitā komandas līdz oktobrim aizvadīs trīs apļu turnīru.

Iepriekš šis turnīrs bija zināms kā Virslīgas dublieru čempionāts, kurā nesenākajās divās sezonās uzvarēja RFS-2 komanda, papildu motivācijas balvā iegūstot iespēju ar savu jauniešu komandu piedalīties prestižajā Viareggio Cup turnīrā Itālijā, kas ir viens no svarīgākajiem jaunatnes futbola turnīriem pasaulē.

Starp 1. līgas B čempionāta galvenajiem uzdevumiem ir veicināt kluba jaunatnes sistēmu spēlētāju attīstību un to iesaisti Latvijas jaunatnes izlasēs, kā arī nodrošināt spēļu praksi Virslīgas komandu rezerves spēlētājiem un veicināt to pakāpenisku iesaisti kluba Virslīgas komandā.

Kā zināms, līdz ar šo sezonu 1. līga tiek izspēlēta A un B čempionātos, kur A čempionātā pulcējas Komanda.lv 1. līgas pārstāvji, bet B čempionātā spēkiem mērosies Virslīgas klubu U-21 vecuma komandas. Pēc šīs pārejas sezonas atkarībā no sportiskajiem rezultātiem 2020. gadā plānota komandu savstarpējā pārdale A un B čempionātos. Plānots, ka komandas, kuras 2019. gada 1. līgas B čempionātā ieņems 1.-4. vietu, iegūs tiesības piedalīties 2020. gada 1. līgas A čempionātā.