Noslēdzošajā Zēnu futbola festivāla (ZFF) turnīrā Zvejnieku parkā Salacgrīvā no 29. jūnija līdz 1. jūlijam spēkosies piecas Virslīgas jeb C grupas komandas, sadalot vienīgo ceļazīmi uz ZFF Bundeslīgas jeb B grupu.

ZFF ir viens no krāšņākajiem Latvijas bērnu un Grassroots futbola gada notikumiem, kā arī Eiropas mērogam unikāls bērnu futbola festivāls. Virslīgas grupas turnīrā spēkiem mērosies U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas no JFA JelgavaRīgas Futbola skolas, AFA Olaine, FS Leevon un Academ FC klubiem.

Pērn vietu ZFF Bundeslīgas grupā zaudēja Riga FC jaunieši, tomēr šis klubs šogad nav izmantojis iespēju cīnīties Virslīgas grupā. Rīgas, Jelgavas un Olaines klubi atkal varēs spēkoties par iespēju pakāpties uz Bundeslīgas grupu, kamēr FS Leevon piedzīvos savu debiju ZFF, bet Academ FC atgriezīsies ZFF pēc divu gadu pārtraukuma.

Trīs dienu garumā katra vecuma komanda aizvadīs četras spēles pret saviem vienaudžiem, bet kopvērtējuma vietu sadalījums tiks noteikts, summējot attiecīgā kluba visu vecumu komandu rezultātus. Spēles Zvejnieku parkā uz diviem laukumiem, kas nosaukti leģendāro stadionu Camp Nou un Wembley vārdos, 29. jūnijā sāksies plkst. 15:00, bet sestdien un svētdien pirmie mači paredzēti plkst. 10:25.

Plašāk par turnīru, atpūtas iespējām bērnu vecākiem un citām aktualitātēm iespējams uzzināt mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

Eiropas futbolam unikālais turnīrs, ko organizē Latvijas Futbola federācija (LFF), piedāvā jaunajiem futbolistiem līdzās saspringtām cīņām ar vienaudžiem izbaudīt arī svētku atmosfēru un savu vecāku atbalstu, jo ap futbola spēlēm valda mūzikas un dažādu citu aktivitāšu piepildīta atmosfēra. Uz turnīru spēlēm laipni tiek gaidīti visi Salacgrīvas viesi un bērnu vecāki, kuriem tiek dota iespēja nakšņot kempinga teritorijā un izjust šī futbola festivāla sportisko un vasarīgo auru.

Šī turnīru sērija ir unikāla ne tikai ar spēlēs valdošo festivālam cienīgo atmosfēru, bet arī ar tā sportisko pusi, jo visas komandas cīņās ar vienaudžiem krāj punktus sava kluba kopējai kopvērtējuma ieskaitei. Turnīra dalībnieki ir sadalīti A (Čempionu līga), B (Bundeslīga) un C (Virslīga) grupu sacensībās, kur katru gadu A grupā spēkojas Latvijas vadošie bērnu futbola klubi, bet B un C grupās klubi cīnās par iespēju pakāpties līdz festivāla elites grupai.

Zēnu futbola festivāls ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā.

Iepriekš gada pirmajā ZFF turnīrā BFC Daugavpils ieguva titulu Čempionu līgas grupā, bet vēlāk Bundeslīgas grupā triumfēja FK Ventspils OC.