Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars piektdien, 11.jūlijā, klātienē apmeklēs Latvijas Zēnu futbola festivāla (LZFF) C grupas noslēdzošās sacensību dienas spēles Salacgrīvā, kas būs pēdējās šovasar, kā arī piedalīsies festivāla apbalvošanas ceremonijā, lai dotu jaunajiem futbolistiem padomus turpmākajā karjerā, sniegtu autogrāfus un oficiāli noslēgtu deviņu dienu ilgos futbola svētkus.

Pieci futbola klubi U-9, U-10, U-11 un U-12 vecuma grupās no visas Latvijas laika posmā no 9. līdz 11.jūlijam sacentīsies par ceļazīmi uz LZFF B grupu nākamajā gadā. Festivāla laikā tradicionāli paredzēts arī futbola turnīrs starp vecākiem un treneriem, kā arī dažādi konkursi dalībniekiem ar balvām no “Piebalgas Kvass”. Uzvarētāju komandas treneri arī saņems kruīza braucienu uz Stokholmu no “TALLINK”.

Atgādināsim, ka LZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Latvijā, kas katru gadu pulcē gandrīz 900 jaunos futbolistus un 70 trenerus no visas Latvijas futbola klubiem, kas sadalīti trijās grupās.

Spēcīgākajā A grupā (no 18.-20. jūlijam) šogad cīnījās FK Liepāja, Šitika Futbola skola, BFC Daugava, FK Tukums 2000, JFC Skonto un Rēzeknes Futbola Akadēmija. B grupā (2.-4. jūlijam) sacentās FK Dinamo Rīga, Rīgas Futbola skola, FK Jelgava, Smiltenes BJSS, SK Supernova un FK Ventspils OC.

Festivāla spēles šogad risinājās uz trijiem laukumiem vienlaicīgi, kas šogad tika nosaukti par godu Latvijas nacionālās futbola izlases galvenajam trenerim Marianam Paharam un viņa priekštečiem Aleksandram Starkovam un Jurijam Andrejevam.