Piektdien, 4.jūlijā, Salacgrīvā noslēdzās 2014.gada Latvijas Zēnu futbola festivāla B grupas turnīrs, kurā uzvarēja SK „Supernova” futbolisti, tādējādi kvalificējoties festivāla A grupai 2015. gadā.

 Latvijas Zēnu futbola festivāls B grupā

 Latvijas Zēnu futbola festivāls B grupā

Jau pašā sākumā SK „Supernova” saviem konkurentiem lika manīt, ka būs nopietns spēks cīņai par uzvaru. Jau otrās dienas beigās bija skaidrs, ka, atšķirībā no A grupas spēlēm, kur tikai pēdējos mačos FK „Liepāja” izcīnīja uzvaru, intriga par uzvarētāju B grupā nebūs. Interesanti, ka SK „Supernova” vēl tikai pagājušajā gadā spēlēja C grupā, bet nākamgad spēlēs labāko sešiniekā - A grupā.

Otrās vietas ieguvēji B grupā bija FK „Dinamo Rīga” futbolisti, kam ceļazīme uz A grupu būs jācenšas nopelnīt nākamgad. Trešajā vietā B grupā finišēja FK „Ventspils OC”. Tikmēr B grupu nākamgad būs jāpamet Rīgas Futbola skolas futbolistiem. Savukārt B grupā vietu nākamajā sezonā spēja saglabāt Smiltenes BJSS komanda, kuri uz Zēnu futbola festivāla spēlēm pieteica arī vienīgo meiteni turnīrā Vendiju Traupeli.

Ceturtās vietas ieguvējiem FK ”Jelgava” nedaudz pietrūka, lai pacīnītos par medaļām, jo, kā atzina paši spēlētāji, komanda spēlē labi, tomēr nedaudz trūkst pārliecības un sitieni uz vārtiem. Komanda pēc turnīra centīsies uzlabot abus šos rādītājus, lai jau citos turnīros parādītu jau pavisam citu sniegumu.

Latvijas Futbola federācija (LFF) izsaka pateicību FK „Jelgava” par disciplīnu un atsaucību turnīra laikā.

Apbalvošanas ceremonija noslēdzās ar LFF Valdes locekļa Vladimira Žuka un ZFF direktora Renāra Krīgera uzrunu, kā arī SK „Supernova” sagādātu salūtu.

LFF.lv atgādina, ka 2015.gadā Latvijas Zēnu futbola festivāla B grupā spēlēs JFC Skonto, kuri šogad izkrita no A grupas.