Trešdien, 18.jūnijā, Salacgrīvā startēja Latvijas Zēnu Futbola Festivāls A grupas komandām. Lai arī pirmā spēļu diena sākās vējaina un lietaina, tomēr līdz ar komandu ierašanos laikapstākļi uzlabojās, un Salacgrīvā svētki varēja sākties.

Spēles aizvadīja sekojoši komandu pāri: BFC Daugava – FK Tukums 2000, Šitika FS – JFC Skonto un FK Liepāja – Rēzeknes FA.

Pirmajā kārtā mazie futbolisti spēles uzsāka ļoti apņēmīgi, skatītāji sirsnīgi un aizrautīgi juta līdzi mazajiem futbolistiem un Festivāla atmosfēra pirmajā dienā tika uzlādēta pamatīgi.

Kopvērtējums pēc pirmās aizvadītās spēļu dienas:

1. FK Liepāja - 9 punkti
2. Šitika Futbola skola 7 punkti
3./4. BFC Daugava - 6 punkti
3./4. FK Tukums 2000 - 6 punkti
5. JFC Skonto - 4 punkti
6. Rēzeknes FA - 3 punkti

Pirmajā dienā tika fiksēts arī pirmais hattrick jeb trīs gūtie vārti vienā spēlē, ko sasniedza JFC "Skonto" futbolists Artjoms Gerasimovs (U-9), kurš šobrīd ir visa Festivāla rezultatīvākais futbolists. Tāpat pēc pirmajām aizvadītājiem spēlēm tika prezentēts jaunais Festivāla logotips un koncepcija, svinīgi paceļot turnīra karogu.

Pēc svinīgas ceremonijas savstarpējo spēli “Piebalgas kvasa spēle” aizvadīja treneri pret vecākiem, kurā ar rezultātu 10:6 uzvarēja treneru komanda. Dienas noslēgumā bērni kopā ar treneriem uz lielā ekrāna noskatījās 2014.gada FIFA Pasaules kausa finālturnīra spēli starp Spānijas un Čīles komandām.