Par Virslīgas dublieru čempionāta 2017. gada sezonas čempionvienību divas spēles pirms sacensību beigām kļuvusi RFS-2 komanda.

Čempionu titulu rīdzinieki garantēja trešdien, 1. novembrī, kad viņu tuvākie sekotāji turnīra tabulā FK Liepāja-2 viesos ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās FK Jelgava futbolistiem. Šis rezultāts nozīmē, ka liepājniekiem zudušas izredzes pakāpties uz kopvērtējuma pirmo pozīciju.

Līdz sezonas beigām atlikušas vēl četras spēles, tomēr jau tagad zināms visu komandu izkārtojums tabulā. Sudraba medaļas ieguvuši FK Liepāja-2 futbolisti, bet bronzas godalgas kaklā kārs FK Jelgava-2 pārstāvji.

Online.lff.lv | Virslīgas dublieru čempionāts

Izceļams, ka sacensību rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pašlaik pirmās trīs vietas ieņem RFS-2 pārstāvji – Marko Regža (16), Daniils Hvoiņickis (15) un gruzīnu viesspēlētājs Georgi Diakvnishvili (14).

Pērn Virslīgas dublieru čempionātā uzvaru svinēja Liepājas futbolisti, bet vēl pirms gada labākie bija ventspilnieki. Jelgavas komanda bronzas medaļas izcīnījusi otro sezonu pēc kārtas.

Virslīgas Dublieru čempionāta galvenie mērķi ir veicināt klubu jaunatnes sistēmu spēlētāju attīstību un iesaisti Latvijas jaunatnes izlasēs, kā arī nodrošināt spēļu praksi SynotTip Virslīgas komandu rezerves spēlētājiem un veicināt viņu pakāpenisku iesaisti kluba Virslīgas komandā. Šīs sezonas Dublieru čempionātā var piedalīties spēlētāji, kuri ir dzimuši 1996. gada 1. janvārī vai vēlāk (mačam var tikt pieteikti ne vairāk kā četri laukuma spēlētāji un viens vārtsargs, kuri šim kritērijam neatbilst).


Latvijas Futbola federācija