No 27. aprīļa līdz 7. maijam Bahamu galvaspilsētā Naso notika Pasaules kausa turnīrs pludmales futbolā, kurā strādāja Latvijas FIFA pludmales futbola kategorijas tiesnesis Eduards Borisevičs. Kopumā pieredzējušajam Latvijas tiesnesim tika uzticēts apkalpot trīs spēles laukumā un trīs kā tiesneša asistentam, tajā skaitā kā galvenajam tiesnesim pusfināla spēli starp Irānas un Taiti izlasēm.

Turnīra spēles apkalpoja 24 tiesneši no visas pasaules, tajā skaitā astoņi no Eiropas. E. Boriseviča sniegums turnīrā pēc pusfināla spēles apkalpošanas tika novērtēts ļoti pozitīvi.

Jau vēstīts, ka šī nav pirmā reize, kad Latvijas tiesnesis apkalpojis Pasaules kausu pludmales futbolā - 2009. gadā uz Dubaiju tikai uzaicināts Aleksejs Griščenko, bet gadu pirms tam Marseļā Pasaules kausa mačus jau apkalpoja E. Borisevičs, tajā skaitā notiesājot kā galvenais tiesnesis pusfinālu starp Portugāli un Brazīliju.

Uzaicinot Latvijas tiesnesi apkalpot Pasaules kausa turnīru, FIFA tādējādi pozitīvi novērtējusi abu Latvijas FIFA tiesnešu Eduarda Boriseviča un Jurija Ivušina sniegumu 2016. gadā starptautiskajā arēnā, kur abi mūsu tiesneši apkalpoja visas nozīmīgākās sacensības Eiropā un arī ārpus tās.


Latvijas Futbola federācija