Līdz Virslīgas Dublieru čempionāta sezonas noslēgumam komandām atlicis aizvadīt četras spēļu kārtas, kurās noskaidrosies visu trīs godalgu ieguvēju liktenis.

Kādu no pirmajām divām kopvērtējuma vietām sev ir garantējušas FK Liepāja-2 un FS METTA-2 komandas, kas abas cīnās par uzvaru čempionātā. Lielu lomu zelta medaļu liktenī spēlēs abu komandu savstarpējais mačs 16. oktobrī, kas plkst. 14:00 sāksies "Daugavas" stadiona rezerves laukumā Liepājā. Pašlaik liepājniekiem kopvērtējuma augšgalā ir astoņu punktu pārsvars, kas nozīmē, ka uzvara šajā mačā viņus jau svētdien padarīs par čempioniem.

Ļoti saistoša sezonas izskaņā solās būt cīņa par trešo vietu, kuras trīs galvenās pretendentes ir FK Jelgava-2, FK Spartaks Jūrmala-2 un RFS-2 komandas. Tās savā starpā pašlaik šķir trīs punkti, turklāt 17. oktobrī plkst. 16:00 Kauguru vidusskolas stadionā Jūrmalā gaidāma ļoti nozīmīga Jūrmalas un Jelgavas futbolistu savstarpējā spēkošanās.

Kopvērtējuma sestajā un septītajā vietā esošajām Riga FC/ŠFS un BFC Daugavpils-2 komandām sezonas izskaņā ir izredzes pakāpties augstāk, kamēr FK Ventspils-2 futbolistiem nāksies krietni papūlēties, lai izvairītos no pēdējās vietas ieņemšanas, jo tās tuvākā komanda atrodas astoņu punktu attālumā.

Virslīgas Dublieru čempionāta galvenie mērķi ir veicināt klubu jaunatnes sistēmu spēlētāju attīstību un iesaisti Latvijas jaunatnes izlasēs, kā arī nodrošināt spēļu praksi "SynotTip" Virslīgas komandu rezerves spēlētājiem un veicināt viņu pakāpenisku iesaisti kluba Virslīgas komandā. Šīs sezonas Dublieru čempionātā var piedalīties spēlētāji, kuri ir dzimuši 1994. gada 1. janvārī vai vēlāk (mačam var tikt pieteikti ne vairāk kā četri laukuma spēlētāji un viens vārtsargs, kuri šim kritērijam neatbilst).


Latvijas Futbola federācija