Svētdien, 13. septembrī, Rīgas 49. vidusskolas stadionā norisināsies meiteņu futbola festivāls "Live Your Goals" jeb "Sapņi piepildās", kas būs kā simbolisks noslēguma pasākums Futbola dienai 2015. Savukārt vēl pirms festivāla vienkopus pulcēsies daudzi tā dalībnieki – futbola klubi un vispārizglītojošās skolas -, lai saņemtu Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) dāvāto futbola ekipējumu.

Ekipējuma dāvināšanas pasākums norisināsies piektdien, 11. septembrī, plkst. 14:00 Rīgas Olimpiskā sporta centra (OSC) otrā stāva preses konferenču zālē, Grostonas ielā 6b.

Pasākumā ar uzrunām piedalīsies Latvijas Futbola federācijas (LFF) izpilddirektors Edgars Pukinsks, LFF sieviešu futbola attīstības speciāliste Ņina Travkina un Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētāja Olga Matīsa, kura šogad ir viena no "Live Your Goals" idejas vēstnesēm.

Klātesošie tiks iepazīstināti ar "Live Your Goals" iniciatīvas būtību, kā arī sieviešu un meiteņu futbola attīstību Latvijā. FIFA dāvāto ekipējumu saņems daļa no klubiem un vispārizglītojošajām skolām, kuru audzēknes piedalīsies festivālā, bet pārējā futbolistu, dalībnieku, klubu, skolu un vecāku apdāvināšana norisināsies pasākuma norises vietā 13. septembrī.

Meiteņu futbola festivāls "Live Your Goals" jeb "Sapņi piepildās" ir lieliska iespēja meitenēm vecumā no 6 līdz 12 gadiem iepazīt futbola skaistumu un sievišķīgumu, kopā ar vienaudzēm un labākajām Latvijas nacionālās izlases spēlētājām svinot futbolu kā svētkus. Tā ir iespēja ieraudzīt futbolu no citas puses, izjust tā emocionālo un vilinošo dabu uz savas ādas un palīdzēt parādīt, cik sieviešu un meiteņu futbols var būt skaists.

"Live Your Goals" ir FIFA īstenota futbola attīstības programma, ar kuras palīdzību LFF vēlas piesaistīt vēl vairāk meitenes futbolam un parādīt, ka sieviešu futbols var būt skaists un aizraujošs.

Šīgada festivāls norisināsies 13. septembrī Rīgas 49. vidusskolas stadionā plkst. 12:00. Atzīmējot Tēva dienu, kas sakritīs ar "Live Your Goals" festivāla norises datumu, LFF piedāvā īpašu pateicību tiem tēviem, kuri 13. septembrī atvedīs savu meitu uz meiteņu futbola festivālu - biļetes uz Latvijas un Kazahstānas nacionālo futbola izlašu spēli 13. oktobrī "Skonto" stadionā Rīgā.


Latvijas Futbola federācija