Ar kopskaitā vairāk nekā 100 meiteņu dalību 23. oktobrī Tukumā un dienu vēlāk Rēzeknē aizvadīti meiteņu futbola festivāla Live Your Goals pasākumi.

Pasākumu laikā sadarbībā ar attiecīgi FK Tukums 2000 un Rēzeknes BJSS treneriem norisinājās dažādas ar futbolu saistītas aktivitātes, stafetes un spēles, kā arī meitenēm un viņu vecākiem bija iespēja tikt pie piemiņas veltēm no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Latvijas Futbola federācijas (LFF). Savukārt vietējām skolām, kuru audzēknes piedalījās meiteņu futbola dienā, bija iespēja saņemt ekipējumu un bumbas izmantošanai sporta stundās.

 FOTO GALERIJA

"Katra šāda diena, kas pavadīta meiteņu futbola svētkos, sniedz milzīgu iedvesmu gan mums – Latvijas Futbola federācijai -, gan pašām meitenēm un viņu vecākiem. Prieks redzēt tik daudz gaišu seju un atvašu, kurām ģimenē jau pašos pamatos tiek ielikta cieņa un mīlestība pret aktīvu dzīvesveidu. Ceram, ka šīs meiteņu futbola svētkos pavadītās dienas mazajām princesēm palīdzēs atrast savu dzīves aizraušanos un apzināties futbola un sporta milzīgo pievienoto vērtību," pauž viens no Tukuma un Rēzeknes meiteņu futbola festivālu rīkotājiem, LFF Sieviešu futbola nodaļas speciālists Jevgēnijs Gedertsons.

Meiteņu futbola diena Tukumā

Meiteņu futbola diena Rēzeknē

Live Your Goals meiteņu futbola festivāls ir FIFA īstenota futbola attīstības programma, kas ar LFF centieniem jau ceturto gadu norisinās arī Latvijā. Programmas galvenais mērķis ir ļaut katrai meitenei iesaistīties futbolā, pamēģināt un izjust šo skaisto sporta veidu, kā arī tā emocionālo pusi. Aizvadītajos pasākumos bija aicinātas piedalīties pilsētas un apkārtējo reģionu meitenes un viņu vecāki, lai tuvāk iepazītu futbolu un izmēģinātu savus spēkus šajā sporta veidā.

Otro gadu pēc kārtas Live Your Goals meiteņu futbola festivāls tiek organizēts visa gada garumā kā vairāku pasākumu sērija, lai paplašinātu festivāla ģeogrāfiju. Līdz šim līdzīgi pasākumi norisinājušies arī Rīgā, Liepājā, Jelgavā un Ventspilī.

 Plašāk par iepriekšējiem festivāliem


Latvijas Futbola federācija