No 20. līdz 23. augustam Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) kategorijas pludmales futbola tiesnesis no Latvijas Eduards Borisevičs kārtējo gadu pēc kārtas apkalpoja Eiropas līgas finālsacensības, kuras šoreiz notika Pērnavā, Igaunijā.

Tradicionāli finālturnīra A divīzijā cīnās Eiropas labākās regulārā čempionāta nacionālās izlases, bet B divīzijā komandas spēkojas par iespēju kvalificēties A divīzijas nākamā gada turnīram.

Eduardam Borisevičam tika uzticēts apkalpot kopskaitā astoņas spēles. Kā laukuma tiesnesis viņš pārraudzīja arī spēles par kvalificēšanos A divīzijas finālam (Francija - Šveice un Ukraina - Spānija) un izšķirošo spēli par kvalificēšanos B divīzijas finālam (Igaunija – Ungārija). Savukārt kā laika tiesnesim viņam tika uzticēta finālspēle par Eiropas čempionu titulu starp Ukrainu un Portugāli, kurā uzvarētājs tika noskaidrots vien pēdējā sekundē - Portugāle (5:4).

Cits FIFA kategorijas pludmales futbola tiesnesis no Latvijas Jurijs Ivušins pēc uzaicinājuma no Igaunijas puses apmeklēja Eiropas līgas finālsacensības un piedalījās pēcspēļu analīžu sapulcēs kopā ar citiem FIFA tiesnešiem un FIFA instruktoru.


Latvijas Futbola federācija
FOTO - www.beachsoccer.com