Pirmoreiz kopš 2017. gada Latvijas nacionālās izlases spēles atkal būs vērojamas Latvijas Televīzijas (LTV) kanālā LTV7. Pirmā no tām sestdien, 7. septembrī, kad ar pirmsspēles studiju plkst. 18:30 sāksies izbraukuma spēles pret Armēniju pārraide UEFA Nāciju līgas ievadā.

LTV tiesības pārraidīt Latvijas nacionālās izlases mājas un izbraukuma spēles ieguvusi no Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA). Tiesības iegūtas 2024.–2028. gada periodam.

Latvijas Futbola federācija (LFF) pauž gandarījumu par to, ka turpmāk Latvijas nacionālās izlases spēles būs pieejamas visām mājsaimniecībām bez maksas. LFF ieskatā šis ir būtisks apstāklis gan sporta popularizēšanai valstī, gan arī futbola kā nozīmīgas sporta vides sastāvdaļas nostiprināšanai Latvijā.

"LTV ir lielisks partneris, jo tā ir valsts mēroga televīzija ar plašu auditoriju un ilggadēju pieredzi sporta pasākumu translēšanā. Futbola izlases spēles tagad būs pieejamas visiem Latvijas iedzīvotājiem, neatkarīgi no viņu finanšu iespējām vai piekļuves maksas televīzijas kanāliem. Tas ne tikai palielinās skatītāju skaitu, bet arī veicinās sporta attīstību un interesi par futbolu dažādu paaudžu vidū," uzsver LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Pāreja uz bezmaksas translācijām ļaus plašākai sabiedrībai sekot līdzi izlases sekmēm un līdzdarboties futbola svētkos, kas var būtiski palielināt futbola jau tā lielo popularitāti. Tas ir svarīgs solis, lai izlases spēles kļūtu par kopīgu pieredzi, kas vieno cilvēkus un rada lepnumu par valsts sporta sasniegumiem."

LTV7 kanāls ir iekļauts virszemes televīzijas bezmaksas programmu apraidē. To pārklājums saskaņā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) datiem ir pieejams 99,77% valsts teritorijas, sasniedzot 99,72% valsts iedzīvotāju.

Pirmā mājas spēle no "Skonto" stadiona LTV7 tiks translēta 10. septembrī, kad otrajā UEFA Nāciju līgas mačā tiks uzņemtas Fēru salas. Arī pirms šī mača paredzēta ekspertu studija, kas sāksies jau plkst. 18:20.

Kā ierasts, LTV 7. kanāls turpinās piedāvāt arī Latvijas U-21 izlases mājas spēļu tiešraides. Nākamā no tām 5. septembrī plkst. 16:45 no Jūrmalas pilsētas stadiona "Sloka", kad pretiniekos Eiropas čempionāta kvalifikācijā būs Norvēģija.