Jūnija treniņnometni Latvijas futbola izlase pabeidza ar 1:0 uzvaru Liepājā pār Fēru salām. Pēc mača mūsu valstsvienības galvenais treneris Paolo Nikolato sniedza savu komentāru par aizvadīto nometni.

"Kopumā esmu apmierināts ar šo nometni. Guvām pirmo uzvaru, redzēju vairākus uzlabojumus dažādos aspektos. Var teikt, ka virzāmies uz priekšu atbilstoši uzņemtajam kursam. Jā, protams, vēl ir daudz darāmā, vēl ir daudz uzlabojamu lietu, bet process, uzskatu, ir sācies.

Šodienas spēles sākumā bija jūtams nogurums, sevišķi pirmajā puslaikā. Pārtraukumā veicām vairākas izmaiņas, kuras atsvaidzināja spēli, un tas palīdzēja uzlabot sniegumu. Ir svarīgi, ka tendence bija augšupejoša. Es lepojos ar saviem spēlētājiem un visu personālu. Tāpat vēlos izmantot iespēju apsveikt mūsu U-19 un U-21 izlases ar panākumiem Baltijas kausā.

Es vēlos uzsvērt, ka mums jāturpina tiekties pēc progresa visos līmeņos: gan laukumos, gan ārpus tiem. Es nezinu nevienu valsti, kuras izlasei nebūtu savas treniņbāzes. Tas ir pamatu pamats. Mūsu gadījumā esam atkarīgi no klubu piedāvātajiem laukumiem un no viņu vēlības uzņemt mūs pie sevis. Esam pateicīgi par viņu gatavību mūs uzņemt. Taču ir jādomā par savas treniņbāzes izbūvi.

Tāpat ir jāmēģina uzlabot nacionālā čempionāta līmeni. Virslīgā katram klubam ir pa 36 spēlēm gadā, bet ne vairāk kā 20 no tām mūsu futbolistiem ir nopietni jāpiepūlas, lai panāktu vēlamo rezultātu. Tie nav augstas un nemitīgas konkurences apstākļi. Tādā vidē ir grūti progresēt, ir grūti būt gatavam starptautiska līmeņa mačiem. Jāsaprot, ka izlase atspoguļo visu futbola sistēmu valstī kopumā. Un ir ļoti grūti uzlabot vienu elementu mehānismā, ja visi pārējie zobrati paliek tādi paši.

Es ļoti vēlos nodot visiem mīlestību pret futbolu, dzirksti spēlēt, būt aizrautīgiem par to, ko darām. Es veltīšu visu savu enerģiju šajā pieredzē. Bet es nevaru to izdarīt viens. Visiem sistēmas būtiskākajiem elementiem nepieciešami uzlabojumi. Tas nav nekāds noslēpums, laba futbola Latvijā nav jau cik – piecpadsmit gadu? Tas ir ļoti ilgs laiks. Un visiem kopā jāstrādā, lai to mainītu, lai mums būtu vairāk spēlētāju Eiropas top-5 līgās, lai mūsu izlases spēlētāji pārstāvētu spēcīgākus ārzemju čempionātus. Turpināsim strādāt kopā!"