Nedēļas nogalē tika noskaidroti visi "Dali Dali" 3. līgas finālturnīra dalībnieki, bet pirmdien notikušajā izlozē komandas uzzināja savus ceturtdaļfināla pretiniekus.

Finālturnīrs, kuram kvalificējās katras zonas divas spēcīgākās komandas, notiks pēc Play-off principa (divas ceturtdaļfināla spēles, divas pusfināla spēles un spēles par vietām). Pirmo trīs vietu ieguvēji nopelnīs tiesības 2024. gadā sacensties "Altero.lv LIIGA" čempionātā.

Abas finālturnīra dalībnieces jau iepriekš bija zināmas Centra zonā -  JFK "Daugava"/Salaspils FS un FK "Union". Pirmie 22 mačos piedzīvoja tikai vienu zaudējumu un tuvākos sekotājus apsteidza par desmit punktiem, bet otrie čempionāta beigās bija iekrājuši četru punktu handikapu pār FK "Beitar-2". Plašāk lasāms ŠEIT.

Tāpat abas finālturnīra dalībnieces pirms tau jau bija noskaidrotas Rietumu zonā - Grobiņas SC-2/"Dienvidkurzeme" un JFC "Jelgava". Čempionātu tās noslēdza ar savstarpējo spēli, kurā pārāki savā laukumā ar 2:0 bija jelgavnieki, tādējādi izcīnot sava reģiona čempionu titulu. Četru punktu atstatumā no otrās vietas finišēja FK "Iecava". Plašāk lasāms ŠEIT.

Ļoti pārliecinoši Ziemeļu zonas čempionātu aizvadīja SK "Super Nova-2", par astoņiem punktiem apsteidzot FK "Sigulda", savukārt Austrumu zonas divas labākās komandas šosezon bija BFC "Daugavpils-2" un Preiļu BJSS, kas vietu finālturnīrā izcīnīja ar uzvaru pēdējās kārtas mačā viesos pār FK "Krāslava" ar 2:1. Tiesa, Daugavpils komanda no savas vietas finālturnīrā atteicās, un tāpat šo iespēju lēma neizmantot trešās vietas ieguvēja FK "Līvāni".

Līdz ar to sezonas izšķirošajās cīņās piedalīsies septiņas komandas. Pirmdienas izlozē tika noskaidroti šādi ceturtdaļfināla pāri:

  • JFK "Daugava"/Salaspils FS - Grobiņas SC-2/"Dienvidkurzeme"
  • JFC "Jelgava" - FK "Sigulda"
  • Preiļu BJSS - FK "Union"

Pateicoties veiksmei izlozē, pie automātiskas vietas pusfinālā tika SK "Super Nova-2".

Ceturtdaļfināla spēles paredzētas 7./8. un 14./15. oktobrī, pusfināla mači ieplānoti 21./22. un 28./29. oktobrī, bet fināls un spēle par 3./4. vietu – 4./5. novembrī.