Šī gada 29. septembrī "Playoff Arena" otro gadu pēc kārtas notiks Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītais Rīgas skolu futbola festivāls, bet dienu pirms tam LFF telpās plānoti "Grassroots Leader" kursi.

Festivāla ietvaros divu stundu garumā notiks futbola sacensības formātā 5:5, tāpat darbosies izklaides zona, kur dalībnieki varēs pārbaudīt savas prasmes desmit dažādās disciplīnās. Dalība festivālā ir bezmaksas un vietu skaits ierobežots – līdz 32 komandām (ne vairāk par desmit skolēniem vienā komandā).

Festivāla mērķauditorija ir Rīgas skolu jaunāko klašu audzēkņi, jo īpaši 2.-3. klašu bērni, kā arī pirmklasnieki. Katra skola par dalību pasākumā iegūst futbola bumbu, bet ar LFF un RFF partneru sarūpētajām dāvanām tiek sveikts ikviens festivāla apmeklētājs. Tāpat individuālas piemiņas veltes plānotas skolu komandu pavadoņiem un skolotājiem.

Savukārt dienu iepriekš, 28. septembrī, Rīgas sporta skolotājiem, jauniešiem no 16 gadu vecuma, topošajiem treneriem, futbola organizatoriem un citiem interesentiem būs unikāla iespēja piedalīties "Grassroots Leader" kursos, kas notiks LFF konferenču telpās. Teorētisko nodarbību laikā dalībnieki saņems informāciju par cilvēku resursu apmācību un iesaisti sporta treniņu un futbola nodarbību vadīšanā, turnīru un festivālu rīkošanā, kā arī citu aktivitāšu organizēšanā.

Nākamajā dienā, 29. septembrī, kursu apmeklētāji skolu festivāla laikā varēs attīstīt praktiskās iemaņas, noslēgumā saņemot Latvijas Treneru tālākizglītības centra (LTTC) sertifikātu.

"Jo īpaši aicinām mācībās piedalīties 16 gadu vecumu sasniegušus jauniešus, skolu un pirmsskolu pedagogus, futbola klubu bērnu vecākus un citus interesentus, kas savu ikdienu vēlas saistīt ar futbolu un šī sporta veida vides veidošanu," uzsver LFF Grassroots futbola attīstības speciālists Norberts Spriņģis.

Pieteikšanās festivālam un kursiem iespējama līdz 21. septembrim, aizpildot pieteikuma anketu vai sazinoties ar RFF izpilddirektora vietnieci Jevgeņiju Obodņikovu (j.obodnikova@rigasfutbols.lv, +371 20081601).

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija