Pēc 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Horvātiju Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs atbildēja uz mediju pārstāvju jautājumiem.

"Domāju, šodien acīmredzami bija tas, ka laukumā tikās divas absolūti dažādas komandas, visos komponentos. Mums neizdevās tas plāns, par kuru bijām vienojušies. Gribējām diezgan cieši kompakti spēlēt centrālajā zonā, aktīvi sagaidīt pretinieku kustību ar bumbu, pārtvert piespēles un veidot pretspēli, bet diemžēl pretinieki ļoti ātri kustināja bumbas, mainīja malas, apspēlēja viens uz viens... Pietrūka mums kompaktuma. Nepietiekami labi drošinājām viens otru. Divi ātri vārti... Šodien nenospēlējām savu labāko spēli. Starpība meistarībā šobrīd ir milzīga šeit.

Mēs skaidri apzinājāmies pretinieku spēku. Zinājām, ka viņu ir pārsvars tieši centrālajā zonā var būt ļoti liels, ja mēs nemeklēsim risinājumus, kādā veidā pārvarēt šo centrālo zonu. Raimonda opcija kā malējam pussargam pie diezgan izteikta aizsardzības modeļa? Nu, es viņu tur neredzu. Pie kāda uzbrūkošāka modeļa – varbūt.

Protams, ka bija varianti. Viens no tiem ir mēģināt nospēlēt drošāk un agresīvāk, to pašu 4-4-2 un cerēt, ka divi centra pussargi tiks galā ar to apjomu, ko piedāvās pretinieks. Mums tas diemžēl neizdevās arī ar trim centra pussargiem. Mēs gribējām, lai viens no malējiem centra pussargiem ļoti aktīvi palīdz malās situācijās divi pret divi. Bet diemžēl mums ļoti daudz nācās saskarties ar situācijām, ka mūsu pussargi nepaspēja tajās zonās palīdzēt."