Pirms trešdien gaidāmās pārbaudes spēles Dublinā starp Īrijas un Latvijas valstsvienībām mūsu izlase aizvadīs ierasto pirmsspēles treniņu "Aviva" stadionā. Pirmsspēles preses konferencē uz mediju pārstāvju jautājumiem atbildēja Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs un pussargs Kristers Tobers.

Dainis Kazakevičs:

"Tā mums būs pēdējā pārbaudes pirms kvalifikācijas spēles ar Velsu. Tāpat arī Īrija gatavojas mačam ar Franciju. Mums ir pietiekami daudz informācijas par pretinieku. Gaidām rītvakar pietiekami sarežģītu spēli ar spēcīgu pretinieku. Gatavojamies nopietnam mačam.

Īrijas izlasei [Evans] Fergusons ir jauna uzlecošā zvaigzne. Saprotam, ka līdz šim viņam nav bijusi pietiekami liela spēļu prakse tieši izlasē, taču pēdējā pusgada laikā viņa sniegums un gūtie vārti liek par sevi manīt. Bet viņš noteikti nebūs vienīgais fokuss, kam mums jāpievērš mūsu uzmanība.

Gatavojoties spēlei ar Velsu, mēs izvēlējāmies aizvadīt pārbaudes spēli ar Īriju, domājot, ka abas komandas ir nedaudz līdzīgi pretinieki. Taču, analizējot abas komandas, redzam, ka ir pietiekami lielas atšķirības. Gribam būt agresīvi, gribam gūt vārtus, bet galvenās domas mums ir saistītas ar saprātīgu balansu starp aizsardzību un uzbrukumu. Taču, jā, mums ir konkrēti plāni, kā mēs vēlamies gūt vārtus."

Kristers Tobers:

"No mana skatu punkta, nekas nemainās. Man tāpat jāpaveic savs darbs laukumā iespējami labāk. Varbūt man vairāk jāpiedāvā sevi piespēles saņemšanai, lai var sajust spēli un pārliecību. Tas arī galvenais, kas vajadzīgs. No pārliecības pēc tam izriet viss pārējais - labas piespēles, drosmīga spēle divcīņās."

Pārbaudes spēle pret Īriju atšķirībā no Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm Viaplay platformā būs vērojama Viaplay platformā bez maksas.