Pārspēlēs par vietu 2023. gada "Optibet" Virslīgas čempionātā uzvarējusi FK "Metta" komanda, divu spēļu summā pārspējot Grobiņas SC/LFS un nosargājot savu vietu Latvijas klubu elitē.

Abu komandu pirmajā spēlē ceturtdien Rīgā mājinieki bija pārāki ar 2:0, kad abus vārtus guva Ingars Pūlis, bet atbildes mačā svētdien Liepājā rīdzinieki uzvarēja ar 3:2, divreiz izceļoties Artjomam Puzirevskim. Šajā spēlē FK "Metta" pirmajā puslaikā ieguva trīs vārtu pārsvaru, tomēr otrajās 45 minūtēs Grobiņas futbolisti parādīja raksturu un parūpējās par saistošu spēli.

FK "Metta" aizvadīto "Optibet" Virslīgas sezonu noslēdza devītajā vietā, kas jau astoto reizi lika komandai piedalīties pārspēlēs par vietas saglabāšanu. Arī visās iepriekšējās reizēs rīdzinieki ar šo uzdevumu tika galā.

Tikmēr Grobiņas komanda "Optibet" Nākotnes līgā izcīnīja bronzas medaļas, pie godalgām tiekot otro reizi vēsturē un pirmoreiz iegūstot tiesības piedalīties pārspēlēs.

Tāpat svētdien noslēdzās pārspēles par vietu nākamajā "Optibet" Nākotnes līgas sezonā starp šīgada 12. vietas ieguvēju FK "Dinamo Rīga" un Latvijas 2. līgas bronzas medaļnieci FK "Karosta".

Pirms nedēļas pirmajā tikšanās reizē Liepājā ar 4:2 pārāki bija laukuma saimnieki, kuri pārsvaru panāca spēles pēdējās minūtēs, bet atbildes mačā Rīgā viņiem pietika arī ar 1:2 zaudējumu, lai izcīnītu ceļazīmi uz augstāku līgu.

Kā zināms, nākamajā "Optibet" Virslīgas sezonā dalībnieku rindas papildinās FS "Jelgava", "Optibet" Nākotnes līgas čempionātu papildinās virslīgas pēdējās vietas īpašniece SK "Super Nova Salaspils", bet no 2. līgas uz šīm sacensībām pakāpsies FK "Beitar" un JFK "Ventspils". Vietu "Optibet" Nākotnes līgā zaudēja "Rēzekne" un FK "Smiltene"/BJSS, "Ogre United", JDFS "Alberts-2", FK "PPK"/"Betsafe" un FK "Krāslava" nodrošināja tiesības nākamajā sezonā pakāpties uz 2. līgas čempionātu, bet uz "Dali Dali" 3. līgu būs jāpārceļas FK "Jūrnieks", Preiļu BJSS, FC "Gauja" un Babītes SK.