No "Optibet" Latvijas telpu futbola Virslīgas čempionāta tālākās sezonas izslēgta FC "Lokomotiv Daugavpils" komanda, kas trešo reizi šosezon saņēmusi tehnisko zaudējumu. Trešdien, 21. aprīlī, komandai bija paredzēta ceturtdaļfināla sērijas otrā spēle pret FC "Petrow"/Jelgava vienību, kas līdz ar to automātiski iegūst vietu pusfināla posmā. Zemāk pieejams attiecīgs LFF Disciplinārlietu komitejas lēmums.

Rīgā, 2021. gada 21. aprīlī

LFF Disciplinārlietu komitejas sēdes protokols Nr. 2021/16

Piedalās:
Komitejas locekļi: J. Tverjanoviča-Bore, J. Pavlovskis, A. Čapulis, Ē. Pļuta, R. Grīnbergs.
Komitejas sekretārs: A.Saļņikovs.

1. Par FC "Lokomotiv Daugavpils" izslēgšanu no "Optibet" Latvijas telpu futbola Virslīgas

Ar LFF DK š.g. 16. februāra, 18. februāra un 20. aprīļa lēmumiem 2020./2021. gada "Optibet" Latvijas telpu futbola Virslīgas spēlēs komandai FC "Lokomotiv Daugavpils" ir ieskaitīti tehniskie zaudējumi. Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.3 1.9. punkts noteic, ka klubs, kuram trijās spēlēs ir piešķirti tehniskie zaudējumi, tiek izslēgts no attiecīgajām sacensībām un tā rezultāti tiek anulēti.

LFF DK š.g. 20. aprīlī ir lūgusi LFF Telpu futbola organizācijas komitejai sniegt viedokli par telpu futbola Virslīgas čempionāta izspēles sistēmu un Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.3 1.9. punkta piemērošanas specifiku.

LFF DK, ņemot vērā š.g. 16. februāra, 18. februāra un 20. aprīļa lēmumus par tehnisko zaudējumu ieskaitīšanu 2020./2021. gada "Optibet" Latvijas telpu futbola Virslīgas spēlēs komandai FC "Lokomotiv Daugavpils", kā arī š.g. 21. aprīlī saņemto papildus informāciju no LFF Telpu futbola organizācijas komitejas, vienbalsīgi nolemj:

  • izslēgt FC "Lokomotiv Daugavpils" no 2020./2021. gada "Optibet" Latvijas telpu futbola Virslīgas čempionāta (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.3 p.1.9).

2. Par spēlētāju diskvalifikācijām

  • Djibril Gueye /"Valmiera FC"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Optibet" Virslīgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.12).