Otrdien, 23. martā, norisinājās Latvijas izlases preses konferences pirms 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pirmās spēles pret Melnkalni, kas 24. martā plkst. 21:45 notiks "Skonto" stadionā un tiks translēta TV6 kanāla tiešraidē. Preses konferencē uz žurnālistu jautājumiem atbildēja valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs un izlases spēlētājs Kristers Tobers.

"Spēlei pret Melnkalni aizvadām ļoti nopietnu gatavošanos, jo cikla sākums mums, kā iepriekš teicu, ir ļoti būtisks. Zināma iepazīšanās ar šo pretinieku bija pērnajā pārbaudes spēlē, lai arī, protams, tobrīd abas komandas bija tālu no optimālā sastāva. Tomēr atsevišķus stilistiskos elementus varējām iepazīt. Komandai gan ir mainījies treneris, tāpēc arī šo apstākli ņemam vērā un būsim gatavi dažādiem scenārijiem," preses konferencē pauda D. Kazakevičs. "Noskaņojums kolektīvā ir darbīgi pozitīvs. Darām visu iespējamo, lai atjaunotu visu rudenī iegūto informāciju un, ņemot vērā pretinieka specifiku, sagatavotu savas iestrādnes rītdienas mačam."

"Ir atsevišķi spēlētāji, kuru dalība rītdienas spēlē vēl nav skaidra. Noteiktas atbildes būs tikai rīt," par situāciju komandas iekšienē piebilda treneris. "Būtiskākais ir, lai mēs ticētu tām idejām, kuras gatavojamies realizēt laukumā. Lai mēs būtu gatavi neveiksmīgos brīžos starpību meistarībā kompensēt ar spēles komponentiem, kuros varam būt par pretinieku labāki."

Preses konferencē D. Kazakevičs atbildēja uz jautājumiem par izlases kapteiņa noteikšanu, "Skonto" stadiona zāliena kvalitāti, pirmā vārtsarga pozīcijas noteikšanu un spēlētāju rotāciju gaidāmo trīs spēļu griezumā.

"Gribam jauno ciklu uzsākt ar pozitīvām emocijām. Iesim laukumā, lai parādītu, ka neesam tik slikti, kā citi to apspriež. Tas ir mūsu darbs – parādīt to laukumā. Varu garantēt, ka komanda atdos visus spēkus, lai sasniegtu labāko rezultātu. Negrasāmies pretiniekam neko atdot," izteicās K. Tobers.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS: