Pirmdien, 8. februāra vakarā, notika eEURO 2021 kvalifikācijas izloze, kurā noskaidrojās, ar kuru valstu labākajiem virtuālā futbola spēlētājiem būs jāsacenšas Latvijas e-futbola izlasei. Izloze mūsu labākajiem konsoļu kontrolieru pavēlniekiem pretiniekos piespēlēja Vāciju, Poliju, Kazahstānu un Bulgāriju.

"Vāciešiem visi spēlētāji ir profesionāli spēlētāji jau vairākus gadus. Vairākkārtēji Vācijas čempioni. Polijas izlases līderis ir Mančestras "United" e-futbola pārstāvis, tā ka šīs abas izlases ir Eiropas mēroga grandi. Mūsu puišus gaida ļoti liels izaicinājums! Būs interesanti pavērot, kā viņiem klāsies mačos pret šiem pretiniekiem, jo mums e-futbols ir vēl tikai sācis savu attīstības ceļu, kamēr daudzviet citur tas jau ir tradīcijām bagāts e-sports. Kazahstāna, piemēram, jau pabijusi kvalifikācijas play-off stadijā, bet par bulgāriem nav sevišķi daudz informācijas, tā varētu būt apmēram mūsu līmeņa komanda," izlozes iznākumu komentēja LFF Mārketinga nodaļas vadītājus Renārs Krīgers.

eEURO 2021 kvalifikācijas grupu izloze:

Šogad nacionālās dalībnieku atlases izšķirošajā stadijā Latvijā bija desmit spēlētāji. Vispirms viņi izspēlēja divu apļu turnīru pēc līgas formāta. Katrs no Latvijas e-futbola izlases kandidātiem aizvadīja pa 18 mačiem šajā turnīra stadijā. Bez neviena zaudējuma turnīru aizvadīja mūsu izlasi pērn pārstāvējušais Nikolajs Smirnovs ar lietotājvārdu koljaska21. Viņam 18 mačos bija 15 uzvaru un trīs neizšķirti. Viņam pa pēdām līgas tabulā sekoja lietotāji MR_BrickDievche un goldenboyLV11.

Nacionālās atlases otrajā stadijā tika aizvadīts izslēgšanas maču turnīrsPlay-off pirmajā kārtā līgas pirmais četrinieks izcīnīja uzvaras, pārsteigumiem izpaliekot. Taču otrajā kārtā no troņa krita koljaska21, piedzīvojot pirmo neveiksmi - sērijā līdz divām uzvarētām spēlēm ar 2:1 pārāks bija goldenboyLV11. Atlases izšķirošajā stadijā noskaidrojās, ka Latvijas e-futbola izlasi šogad pārstāvēs Aleksejs Pavlovs (Dievche), kurš nosargāja savu vietu valstsvienībā no pērnā gada, un Armans Antohins (goldenboyLV11).

"Cīņas bija patiešām spraigas, un nedaudz atšķirīgie iznākumi līgas un play-off stadijās apliecina, ka iekšējā konkurence ir pietiekami nopietna. Labākajiem pieciem-sešiem spēlētājiem savstarpējie mači ir ļoti nopietni, tur kapiņš iet pa nopietno. Viennozīmīgi skaidrs, ka potenciāls e-futbola attīstībai Latvijā ir. Ir iespējas pašmāju labākajiem progresēt, ir iespējas iegūt vēl plašāku loku ar e-futbola spēlētājiem," piebilda Renārs Krīgers.

Nacionālās atlases pirmās vietas ieguvējs no LFF saņems 300 eiro prēmiju, bet otrās vietas īpašnieks tiks pie 200 eiro. Abi mūsu e-futbola izlases dalībniekiem tiks arī pie oficiālajiem Latvijas izlases krekliem.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas mači startēs jau martā, un, tāpat kā pagājušajā gadā, arī šoreiz LFF apņemas nodrošināt iespēju sekot spēļu tiešraidēm mūsu sociālajos tīklos.

Latvijas e-futbola izlases spēļu kalendārs 2021. gada EČ kvalifikācijā:

  • 15.03.2021 18:00-23:00 | Pirmā riņķa spēles
  • 12.04.2021 17:00-22:00 | Otrā riņķa spēles

Pērn Latvijas e-futbola izlase debitēja kontinentālajās sacensībās, kā arī tika aizvadīts vēsturē pirmais Baltijas kauss e-futbolā. Eiropas čempionāta kvalifikācijā mūsu labākie spēlmaņi palika 5. vietā grupā ar geimeriem no Serbijas, Spānijas, Albānijas un Anglijas. Vēsturisko pirmo uzvaru Latvijai izcīnīja Nikolajs Smirnovs, uzvaras vārtus gūstot ar Ritvara Rugina virtuālo tēlu. Savukārt Baltijas kausa izcīņā mūsu izlase divreiz spēlēja neizšķirti ar igauņiem un divreiz piekāpās lietuviešiem.