Trešdien, 25. novembrī, startēja jaunā dalībnieku atlase Latvijas e-futbola izlasei. Pieteikšanās iespējama līdz šī gada 25. decembrim, un jau nākamā gada sākumā notiks pašmāju labāko e-futbolistu atlase pēc sportiskā principa, lai cīnītos un pārstāvētu Latvijas izlasi par nokļūšanu uz UEFA eEURO 2021 finālturnīru Londonā. 

Lai pieteiktos dalībai atlases kārtā un pretendētu uz vietu Latvijas e-futbola izlasē, nepieciešama UEFA sadarbības partnera PlayStation 4 spēļu konsole. Visi mači notiks spēlē Pro Evolution Soccer 2020 (PES 2020) ar 2021. gada sezonas atjauninājumu. Pieteikties dalībai nacionālajā atlasē iespējams, aizpildot anketu šeit.

Nacionālās kvalifikācijas dalībnieki sacentīsies ne tikai par godu pārstāvēt Latviju starptautiskās sacensībās. Pirmās vietas ieguvējs tiks pie 300 eiro naudas balvas un oficiālā Latvijas izlases krekla, bet otrās vietas ieguvējs tiks pie 200 eiro un valstsvienības krekla.

"Futbols ir populārs ne tikai āra laukumos, bet arī ar stabilu vietu virtuālo spēļu pasaulē. Pieaugot e-sporta popularitātei un mērogiem visā pasaulē, arī mums kā par futbolu atbildīgajai organizācijai Latvijā ir svarīgi sekot līdzi laikam un piedāvāt futbola cienītājiem vēl vienu iespēju, kā realizēt sevi šajā sporta veidā," norādīja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Latvijai tevi vajag! E-futbols ir lielisks veids, kā ikviens futbola cienītājs var pārstāvēt Latvijas izlasi. Šī ir iespēja dīvānu deldētājiem pierādīt, ka var pārstāvēt valsts godu labāk par citiem. Šī gada sākumā notika vēsturē pirmā UEFA e-EURO kvalifikācija, un toreiz tiešsaistes turnīru laikā saņēmām daudz komentāru par to, ka neviens nemākot spēlēt. Tagad ir visu šo komentētāju lielā iespēja parādīt, vai viņi var spēlēt labāk!," LFF mārketinga nodaļas vadītājs Renārs Krīgers aicināja nepalikt malā, bet iesaistīties dalībnieku atlasē.

VIDEO PROMO:

Kā zināms, pērn Latvijas Futbola federācija parakstīja līgumu ar KONAMI. Vienošanā paredz, ka videospēlē eFootball PES 2020 tika oficiāli iekļauti Latvijas futbola izlases spēlētāji, spēļu forma un emblēma, kas ļāva dedzīgākajiem futbola faniem gatavoties UEFA e-EURO 2020 turnīram.

Iepriekšējā atlases turnīrā Latvijas nacionālajā atlasē par labākajiem "Pro Evolution Soccer 2020" spēlētājiem kļuva Aleksejs Pavlovs no Stopiņiem un Nikolajs Smirnovs no Rīgas. Šis Latvijā bija pirmais šāda līmeņa e-futbola turnīrs. Nikolajs Smirnovs guva Latvijas pirmo uzvaru vēsturē, ar 1:0 uzveicot UEFA e-EURO 2020 kvalifikācijas turnīra A grupas vicelīderi Spāniju.