Ceturtdien, 1. oktobrī, pēdējo vēl nezināmo ceturtdaļfinālistu "Viensviens" Latvijas kausa izcīņā noskaidroja "Riga FC" un FK "Metta" futbolisti. Divu virslīgas komandu duelī ar 4:0 pārāks bija "Riga FC", iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Visos pārējos astotdaļfināla dueļos uzvarētāji bija skaidri jau iepriekš. "Valmiera FC", FK "Ventspils", FK "Spartaks" un FK "Tukums 2000/TSS" vietu ceturtdaļfinālā sev nodrošināja jau 23. septembrī, savukārt FK "Liepāja" un FK "Jelgava" Top-8 sasniedza ar panākumiem 24. septembrī.

Šo trešdien #CeļšUzVentspili beidzās 1. līgas klubam FK "Auda", kas ar 0:8 zaudēja RFS klubam. Līdz ar to kļuva zināms, ka šogad "Viensviens" Latvijas kausa ceturtdaļfinālā spēlēs tikai un vienīgi valsts augstākās līgas komandas. No zemāku līgu klubiem vistuvāk sensācijai bija "Grobiņas SC", kas pret divkārtējo Latvijas čempionu "Spartaks Jūrmala" atspēlēja divu vārtu deficītu, panāca 2:2 un papildlaiku, kurā gan jūrmalnieki ņēma virsroku.

Šīs sezonas turnīra fināls 8. novembrī paredzēts Ventspils OC stadionā.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda, kas pērn pie tās tika pirmoreiz vēsturē.