Ceturtdien, 24. septembrī, "Viensviens" Latvijas kausa izcīņā tika aizvadīti vēl divi mači. Astotdaļfināla barjeras pārvarēja FK "Liepāja", kas ar 1:0 pārspēja BFC "Daugavpils", un FK "Jelgava", kas ar 9:0 uzvarēja pēdējo 3. līgas klubu turnīrā FK "Kauguri"/"Beitar".

Liepājnieku duelis pret daugavpiliešiem bija viens no diviem mačiem astotdaļfināla stadijā, kad spēkus samēroja divi "Optibet" virslīgas jeb valsts augstākās līgas komandas. Turklāt, kas interesanti, pirms četrām dienām Liepājas un Daugavpils klubi aizvadīja savstarpējo maču virslīgā, tiekoties laukumā Latgalē. Tajā mačā liepājnieki svinēja panākumu ar 4:0, bet kausa mačā savā laukumā kurzemniekiem klājās sarežģītāk.

Pirmais puslaiks aizritēja bez gūtiem vārtiem, un uzreiz pēc puslaiku pārtraukuma viesu komandas galvenais treneris Aleksandrs Gorškovs veica visas piecas atļautās spēlētāju maiņas. Varam tikai minēt, vai un cik lielā mērā tas bija saistīts ar to, ka jau šo svētdien BFC "Daugavpils" būs svarīgs mačs virslīgā pret FK "Jelgava". Rezultāts tajā mačā var būt svarīgs, lai jebkura no šīm divām komandām izvairītos no pārspēlēm par vietas saglabāšanu valsts augstākajā līgā.

Laukumā nākušie daugavpilieši spēlēja jo dedzīgāk un bija tuvu tam, lai atklātu rezultātu, taču pēdējais akords palika neizskanējis. Otrā puslaika beigās FK "Liepāja" kapteinis Seidu Jahaja pēc stūra sitiena raidīja bumbu vārtos, un tie izrādījās uzvaru nesošie vārti.

Pēcspēles intervija ar uzvaras vārtu autoru S. Jahaju:

Dienas otrajā "Viensviens" Latvijas kausa mačā FK "Jelgava" pārliecinoši apspēlēja 3. līgas klubu FK "Kauguri/Beitar", kā spēlētājiem, iespējams, pietrūka spēku, lai visas deviņdesmit minūtes "rādītu zobus" profesionālajiem futbolistiem no Jelgavas kluba. Pirmajā puslaikā kaugurieši savos vārtos ielaida tikai trīs bumbas, bet otrajā puslaikā jelgavnieki guva vēl sešus vārtus.

Kā ziņots iepriekš, trešdien "Viensviens" Latvijas kausa ceturtdaļfinālā iekļuva "Valmiera FC", FK "Ventspils", FK "Spartaks" un FK "Tukums 2000"/TSS. Vēl atlicis noskaidrot divus ceturtdaļfinālistus - 30. oktobrī spēlē starp FK "Auda" un RFS komandām, kā arī 1. oktobrī mačā "Riga FC" - FK "Metta".