Pirmdien, 23. martā, Latvijas e-futbola izlase sākot no pulksten 19.00 aizvadīs e-Euro 2020 kvalifikācijas grupu stadijas otrā riņķa mačus. Visu spēļu tiešraides būs vērojamas LFF Facebook un YouTube kontos. Tāpat šoreiz par e-futbolu tiešraidē būs studija, tai sākoties puksten 18.40.

Otrā riņķa cīņas Latvijas e-futbolisti iesāks pulksten 19.00 ar dueli pret Angliju, 20.00 paredzēts mačs ar grupas līderi Serbiju, pulksten 21.00 izaicinājums tiks mests Albānijai, bet 22.00 tiks aizvadīta kvalifikācijas kārtas pēdējā spēle ar Spāniju.

23. MARTA SPĒĻU TIEŠRAIDE:

Kā ziņots, Latvijas e-futbola izlase debitēja e-Euro kvalifikācijā marta sākumā, kad aizvadīja pirmā apļa spēles.

Latvija tika ielozēta A grupā ar Angliju, Serbiju, Albāniju un Spāniju. Pirmajā spēļu dienā komandas aizvadīja viena apļa turnīru, tiekoties pa reizei katra ar katru. Katrā duelī tika aizvadīti pa diviem PES ("Pro Evolution Soccer") mačiem, kuru rezultāti tika summēti. Pirmajā duelī ar Anglijas e-futbola meistaru Nikolajs Smirnovs divu maču summā zaudēja 1:7. Vēsturiskie pirmie vārti tika gūti ar Andreja Cigaņika virtuālo dubultnieku. Otrajā duelī ar Serbiju 1:4, vienam mačam beidzoties neizšķirti 1:1.

Visspraigākais duelis sanāca ar Albāniju. Divu PES maču summā minimāls zaudējums 2:3. Ar identisku rezultātu beidzās arī duelis pret Spānijas e-futbola meistaru. Līdz ar to - pirmajā aplī Latvijas e-futbola izlasei neizdevās uzvarēt nevienu divmaču dueli. Latvijas izlasi visos mačos līdz šim pārstāvējušais Nikolajs Smirnovs tiktāl nav ticis pie punktiem.

Latvijai aizvien ir teorētiskas izredzes iegūt pirmo vietu grupā un kvalificēties finālturnīram, taču tad jācer arī uz labvēlīgu iznākumu citos dueļos. Piemēram, Serbija otrajā aplī nedrīkst iegūt nevienu punktu. Praktiski izcīnīt 1. vietu grupā pēc pirmā riņķa kļuvis gandrīz neiespējami, toties par augstāku vietu grupā pacīnīties gan vēl var.

A GRUPAS TABULA PĒC 1. RIŅĶA:

Vieta Valsts Punkti Spēles Uzvaras Neizšķirti Zaudējumi Vārtu starpība
1. Serbija 12 4 4 0 0 14-6
2. Spānija 9 4 3 0 1 15-9
3.  Anglija 4 4 1 1 2 14-14
4.  Albānija 4 4 1 1 2 11-14
5.  Latvija 0 4 0 0 4 6-17

Šo pirmdien, 23. martā A grupā tiks aizvadītas otrā apļa spēles. Sacensību reglaments paredz, ka vismaz viens divmaču duelis jāaizvada arī otram izlases dalībniekam, tā ka 23. martā Latvijas krāsas starptautiskajā arēnā aizstāvēs arī Aleksejs Pavlovs.

9. MARTA SPĒĻU IERAKSTS:

Desmit kvalifikācijas grupu uzvarētāji nopelnīs ceļazīmi dalībai finālturnīrā, savukārt otro vietu ieguvēji 4. un 11. maijā piedalīsies papildu atlases kārtā, kur desmit komandas tiks salozētas divās apakšgrupās pa piecām katrā. Šajās grupās spēles tiks aizvadītas pēc identiska principa kā pirmajā atlases kārtā, bet finālturnīram kvalificēsies katras grupas trīs labākās izlases.

Iepriekš Latvijas nacionālajā atlasē par labākajiem "Pro Evolution Soccer 2020" spēlētājiem kļuva Aleksejs Pavlovs no Stopiņiem un Nikolajs Smirnovs no Rīgas. Šis Latvijā bija pirmais šāda līmeņa e-futbola turnīrs, un šobrīd jau zināms, ka šādas atlases norisināsies katru gadu.

KONAMI futbola simulācijas spēlē "eFootball PES 2020" iekļautā Latvijas nacionālā futbola izlase ir ar pilnībā licencētām spēļu formām, emblēmām un spēlētājiem, kā arī spēlētāju fiziskie dotumi – augums, svars un vizuālie tēli – ir pietuvināti realitātei.