Trešdien, 15. janvārī, notikušajā izlozē tika noskaidrota grupa, kādā Latvijas e-futbola izlase spēlēs vēsturē pirmajā Eiropas čempionātā. Latvija kvalifikācijas turnīrā spēlēs A grupā pret Anglijas, Serbijas, Albānijas un Spānijas meistarīgākajiem e-futbola spēlētājiem.

Kvalifikācijas turnīrā piedalīsies 55 UEFA dalībvalstu dalībnieki un laika posmā no marta līdz maijam sadalīs ceļazīmes uz finālturnīru. Katras valsts izlase aizvadīs pa diviem "PES 2020" mačiem (viens pret vienu) pret citu izlašu spēlētājiem. Katras grupas (pavisam tādas ir desmit) uzvarētājs, kā arī seši labākie otro vietu ieguvēji kvalificēsies 16 izlašu finālturnīram, kas 9. un 10. jūlijā norisināsies Londonā.

Kā ziņots iepriekš, decembrī notika Latvijas nacionālā atlase. Par labākajiem "Pro Evolution Soccer 2020" spēlētājiem kļuva Aleksejs Pavlovs no Stopiņiem un Nikolajs Smirnovs no Rīgas. Interesanti, ka Smirnovam nemaz nebija jāpiedalās nacionālās kvalifikācijas fināla stadijā, bet viņš aizstāja Georgiju Kirpičevu, kurš nevarēja ierasties.

Šis Latvijā bija pirmais šāda līmeņa e-futbola turnīrs, un šobrīd jau zināms, ka šādas atlases norisināsies katru gadu.

Jau ziņojām, ka UEFA un "eFootball PES 2020" jaunajā futbola simulācijas desmitgadē ienāca ar drosmīgu solījumu pārveidot e-futbolu un iepazīstināt e-sportu ar daudz plašāku auditoriju. KONAMI futbola simulācijas spēlē "eFootball PES 2020" iekļautā Latvijas nacionālā futbola izlase ir ar pilnībā licencētām spēļu formām, emblēmām un spēlētājiem, kā arī spēlētāju fiziskie dotumi - augums, svars un vizuālie tēli ir pietuvināti realitātei.

Latvijas Futbola federācija šovasar paziņoja par jaunu sadarbību ar KONAMI. Pateicoties tam, ir iespēja Latvijas futbola izlasi redzēt jaunajā futbola videospēlē "eFootball PES 2020".