Pagājušajā piektdienā, 13. septembrī, notika Latvijas Futbola federācijas (LFF) Klubu sacensību komitejas sēde, kurā tika skatīti jautājumi par biedrības Latvijas Futbola virslīga (LFV) 2019. gada 14. augusta vēstules izskatīšanu, kā arī par LFF klubu sacensību sistēmu turpmākajām sezonām.

Pēc visu pušu uzklausīšanas un plašām diskusijām tika pieņemti šādi lēmumi:

  • Izskatot Virslīgas klubu lūgumu, komiteja nolēma virzīt LFF valdei uz apstiprināšanu uz trīs gadiem no 2020. līdz 2022. gadam spēlētāju limitu Virslīgas čempionātā 8+3, no kuriem vismaz trim spēlētājiem ir jābūt Federācijas sagatavotajiem spēlētājiem, savukārt spēlētājiem, kuri nav Federācijas sagatavotie spēlētāji, piemērojama pieteikuma maksa, kas tiktu novirzīta Elites futbola attīstībai. Spēlētāju pieteikuma limits Virslīgas čempionātam tiktu atcelts.
  • Neatbalstīt Virslīgas klubu lūgumu par mača pieteikuma limita palielināšanu līdz 20 spēlētājiem, no kuriem diviem ir jābūt U-21 vecuma spēlētājiem.
  • Virzīt izskatīšanai LFF valdē trīs samaksas variantus par spēlētājiem, kuri neatbilst Federācijas sagatavota spēlētāja prasībām, pieteikšanai dalībai Virslīgas čempionātā:
    a) Tiek piemērota pieteikuma maksa par pirmajiem 8 spēlētājiem, kuri nav Federācijas sagatavotie spēlētāji - 1000 EUR, par katru nākamo - 3000 EUR;
    b) Tiek piemērota pieteikuma maksa par pirmajiem 8 spēlētājiem, kuri nav Federācijas sagatavotie spēlētāji - 1000 EUR, par katru nākamo - 5000 EUR;
    c) Tiek piemērota pieteikuma maksa par pirmajiem 4 spēlētājiem, kuri nav Federācijas sagatavotie spēlētāji - 1500 EUR, par piekto, sesto, septīto un astoto spēlētāju, kuri nav Federācijas sagatavotie spēlētāji - 3000 EUR, par katru nākamo - 5000 EUR.
  • Novirzīt jautājumu par U-21 čempionāta iekļaušanu Jaunatnes čempionāta sistēmā Jaunatnes komitejai.
  • Neiekļaut Virslīgas dublieru komandas vīriešu sacensību sistēmā.
  • Ņemot vērā komitejas rosinātās izmaiņas, uzdot Sacensību nodaļai sagatavot pārejas noteikumus šādas sistēmas pieņemšanas gadījumā.

Ar pilnu komitejas sēdes lēmumu varat iepazīties šeit.