Jau 1. jūnijā tiks uzsākta jaunā Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta sezonā, kurā četrās vecuma grupās sacentīsies kopumā 44 komandas.

Aizpērn čempionāta dalībnieku rindas bagātinājās par deviņām komandām un sasniedza 34 vienību skaitu, bet pirms gada cīņā devās vēl par 11 vienībām vairāk. Šosezon sacensību dalībnieku skaits palicis iepriekšējā gada līmenī.

Čempionāts norisinās četrās vecuma grupās. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās - U-12 un U-10 - spēles notiek pēc formāta 6:6, turklāt U-10 konkurencē sabraukumi norisinās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Trešo gadu pēc kārtas čempionāts notiek arī U-16 vecuma grupa, kur spēles aizvada pēc formāta 11:11.

Visās četrās vecuma grupās šosezon ar komandām piedalīsies FK Dinamo Rīga, FK Olaine, Liepājas Futbola skola un Rīgas Futbola skola, bet trīs vecumos būs pārstāvēti FK Iecava, Rēzeknes BJSS un FS Metta klubi.

Čempionāta spēles jaunajā sezonā uzņems laukumi Olainē, Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā, Iecavā, Varakļānos, Ilūkstē, Zvejniekciemā, Gulbenē, Piņķos un Tukumā.