Pēdējās spēles 2018. gada sezonā aizvadījušas Virslīgas dublieru čempionāta komandas, kurām aiz muguras ir sacensības trīs apļos.

Jau oktobra pirmajās dienās čempionu titulu nodrošināja RFS-2 komanda, kas tādējādi čempionātā uzvarējusi otro gadu pēc kārtas. Sezonu rīdzinieki noslēguši ar sešu punktu pārsvaru pār FK Ventspils-2 vienību, bet vēl par pieciem punktiem atpalika FK Metta/Latvijas Universitāte-2. Ar identisku punktu skaitu sezonu noslēdza arī Riga FC-2 futbolisti.

Pērn čempionāta sudraba medaļu pozīcijā ierindojās liepājnieki, bet trešie bija jelgavnieki. Šosezon komandas ieņēmušas attiecīgi sesto un piekto vietu. Tikmēr FK Metta/Latvijas Universitāte-2 starp labākajām trim vienībām atgriezusies pēc gada pārtraukuma. Aizpērn Virslīgas dublieru čempionātā uzvaru svinēja Liepājas futbolisti, bet vēl pirms gada labākie bija ventspilnieki.

Ar 20 gūtiem vārtiem par sezonas labāko vārtu guvēju kļuva Artis Jaudzems no RFS-2, bet ar 14 precīziem sitieniem viņam sekoja Renārs Varslavāns no FK Metta/Latvijas Universitāte-2.

Kā ziņots, pērn Virslīgas dublieru čempionātā uzvarējušajiem RFS-2 futbolistiem šogad martā tika nodrošināta iespēja piedalīties prestižajā Viareggio Cup turnīrā Itālijā, kas ir viens no svarīgākajiem jaunatnes futbola turnīriem pasaulē. Tas bija Latvijas Futbola federācijas (LFF) jaunievedums, sniedzot Virslīgas dublieru čempionāta uzvarētājiem iespēju apliecināt sevi kādā no Eiropas prestižākajiem starptautiskajiem turnīriem.

Dublieru čempionātā var piedalīties spēlētāji, kuri ir iekļauti Virslīgas čempionāta pieteikumā un ir dzimuši 1997. gada 1. janvārī vai vēlāk, taču spēles protokolā var tikt ierakstīti arī ne vairāk kā četri laukuma spēlētāji un viens vārtsargs, kuri šim reglamenta punktam neatbilst. Katram klubam ir tiesības pieteikt neierobežotu skaitu citu valstu futbolistu, bet vienlaicīgi laukumā var būt ne vairāk kā trīs citu valstu futbolisti.