Jaunā Virslīgas dublieru čempionāta sezona tiks atklāta 23. aprīlī Ventspilī ar spēli starp FK Ventspils-2 un Valmiera Glass ViA-2 komandām. Salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, turnīrs piedzīvojis vienu būtisku izmaiņu – 2018. gadā sacensības tiks aizvadītas trīs apļos.

Iepriekš Virslīgas dublieru čempionāts, kurā sacenšas SynotTip Virslīgas klubu otrās komandas jeb tuvākie Virslīgas vienību rezervisti un jaunieši, norisinājās četru apļu garumā. Tomēr jaunajā sezonā pēc sarunām ar klubu vadību Latvijas Futbola federācija (LFF) lēmusi sacensības aizvadīt trīs apļu garumā, lai izvairītos no futbolistu pārslogošanas. Vairums dublieru čempionātā spēlējošo futbolistu ikdienā sacenšas arī Latvijas jaunatnes čempionāta U-18 grupā, kurā arī ir ievērojama spēļu slodze, tāpēc ritmiska spēlētāju ikdienas kalendāra labad ieviestas attiecīgas izmaiņas dublieru čempionāta izspēles kārtībā.

Dublieru čempionātā var piedalīties spēlētāji, kuri ir iekļauti Virslīgas čempionāta pieteikumā un ir dzimuši 1997. gada 1. janvārī vai vēlāk, taču spēles protokolā var tikt ierakstīti arī ne vairāk kā četri laukuma spēlētāji un viens vārtsargs, kuri šim reglamenta punktam neatbilst. Katram klubam ir tiesības pieteikt neierobežotu skaitu citu valstu futbolistu, bet vienlaicīgi laukumā var būt ne vairāk kā trīs citu valstu futbolisti.

Spēles, kalendārs un sastāvi

Kā ziņots, pērn Virslīgas dublieru čempionātā uzvarējušajiem RFS-2 futbolistiem šogad martā tika nodrošināta iespēja piedalīties prestižajā Viareggio Cup turnīrā Itālijā, kas ir viens no svarīgākajiem jaunatnes futbola turnīriem pasaulē. Tas ir LFF jaunievedums, sniedzot Virslīgas dublieru čempionāta uzvarētājiem iespēju apliecināt sevi kādā no Eiropas prestižākajiem starptautiskajiem turnīriem. Šādu praksi turpmāk katru gadu plānots piedāvāt Virslīgas dublieru čempionāta spēcīgākajam klubam.

Nesenākajās trīs sezonās Virslīgas dublieru čempionātā uzvarējuši attiecīgi FK Ventspils, FK Liepāja un RFS futbolisti.


Latvijas Futbola federācija