Ar pirmajām spēlēm 4. jūnijā sāksies 2018. gada sezona Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātam, kurā jau atkal sasniegts ievērojams dalībnieku skaita kāpums.

Čempionāts norisinās četrās vecuma grupās. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās - U-12 un U-10 - spēles notiek pēc formāta 6:6, turklāt U-10 konkurencē sabraukumi norisinās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Otro gadu pēc kārtas čempionāts notiek arī U-16 vecuma grupa, kur spēles aizvada pēc formāta 11:11.

Ja pērn čempionāta dalībnieku rindas bagātinājās par deviņām komandām un sasniedza 34 vienību skaitu, tad šogad cīņā dosies kopumā 45 komandas jeb par 11 vairāk nekā 2017. gadā.

Visās četrās vecuma grupās ir pārstāvēti Rīgas Futbola skola un AFA Olaine klubi, bet trijās sacenšas FK Dinamo Rīga, SK Super Nova, FS Metta un FK Liepāja/LFS.

Turnīra sabraukumi notiks līdz augusta izskaņai laukumos Ventspilī, Rēzeknē, Rīgā, Olainē, Iecavā, Gulbenē, Piņķos un Liepājā.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.