Ar pirmajām spēlēm 1. aprīlī tiks dots starts Latvijas jaunatnes futbola čempionāta 2018. gada sezonai, kurā jau atkal fiksēts dalībnieku rekordskaits. Šosezon dažādo vecuma grupu spēlēs spēkiem mērosies kopumā 154 komandas.

 

LATVIJAS JAUNATNES ČEMPIONĀTA KOMANDAS, KALENDĀRS UN REZULTĀTI

Latvijas jaunatnes čempionāts, kā ierasts, norisinās piecās vecuma grupās (U-13, U-14, U-15, U-16 un U-18), bet sacensību dalībnieki ir sadalīti trīs spēku samēru konkurencēs – Elites, Meistarības un Attīstības grupās. Elites grupā tiek pulcētas spēcīgākās sava vecuma Latvijas komandas, Attīstības grupā spēkiem mērojas komandas, kas tiecas sasniegt Elites grupas meistarības līmeni, bet Meistarības grupa ir kā pārejas starpposms no Attīstības uz Elites grupu.

Ar katru nākamo čempionāta sezonu tā dalībnieku skaits ir jūtami palielinājies. Tā, piemēram, 2013. gadā čempionātā piedalījās 67 komandas, aizpērn – 129 vienības, bet pirms gada – jau 142 komandas. Tāpat pagājušajā gadā pirmoreiz starp Elites un Attīstības grupām tika ieviests jauns starpposms jeb Meistarības grupa, kurā pērn sacentās U-14 vecuma grupas futbolisti, bet šogad tiem klāt nākuši arī U-15 un U-18 vecuma spēlētāji.

Latvijas Jaunatnes futbola čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi.

Čempionāts notiek no 1. aprīļa līdz 11. novembrim pēc klubu un Latvijas Futbola federācijas (LFF) kopīgi izstrādāta kalendāra, klubiem paturot iespējas vienpusēji nepiekrist spēlēm no 2. jūlija līdz 27. jūlijam. Sacensību dažādajās vecuma grupās šosezon meistarību slīpēs futbolisti, kuri dzimuši laikā no 1999. līdz 2005. gadam. Plašāka informācija pieejama sacensību reglamentā.