Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs preses konferencē pēc zaudējuma Ungārijas valstsvienībai (1:3) atzīmēja, ka pozitīva rezultāta sasniegšanai pret šāda līmeņa neparocīgu komandu pietrūka mūsu futbolistu individuālās meistarības. Valstsvienības galvenais treneris atbildēja arī uz žurnālistu jautājumiem.

UNGĀRIJA - LATVIJA: pēcspēles preses konference

“Rezultāts mūsu komandai nav apmierinošs. Protams, mēs gribējām redzēt pavisam citu rezultātu uz tablo. Es paliku apmierināts, kā komanda drosmīgi spēlēja ar bumbu, devās uz priekšu. Komanda centās gūt vārtus, tomēr lai to sasniegtu, mums pietrūka meistarības pašiem, un galvenais - Ungārijas izlases spēlētāju meistarība bija labāka. Apsveicu Ungārijas izlases galveno treneri un šo komandu ar uzvaru,” preses konferences ievadā izteicās Aleksandrs Starkovs.

Uz jautājumu, kā treneris novērtē mājinieku komandas parādīto spēli, Aleksandrs Starkovs atbildēja sekojoši: “Es prognozēju Ungārijas izlases spēles stilu. Šajā komanda sapulcināti ātri, tehniski spēlētāji, pret kuriem ļoti grūti spēlēt īpaši izbraukumā pilnu tribīņu klātbūtnē. Ungārijas izlasē ir lieli uzbrucēji, lieliski malējie spēlētāji, kā piemēram, Džudžāks. Ir labs piespēlētājs Naģs. Šāds pretinieku spēles stils mums nav parocīgs. Ielaidām trīs vārtus no standartsituācijām. Tās bija labas piespēles un lieliski sitieni. Ungārija ir bīstama komanda. Skaidrs, ka šobrīd Ungārija neatrodas tajā vietā, kurā tā vēlētos atrasties turnīra tabulā.”

Uz žurnālista jautājumu par to, vai rezultāts 3:1 ir likumsakarīgs, Aleksandrs Starkovs atbildēja šādi: “Domāju, ka spēles rezultāts kopumā ir likumsakarīgs. Taču futbolā spēles laikā vienmēr viss var notikt citādāk... Otrā puslaika sākumā mūsu izlasei bija divas ļoti labas vārtu gūšanas situācijas, kurās varējām uzlīdzināt rezultātu, un spēle varēja beigties visādi. Šis rezultāts uz tablo ir likumsakarīgs, un tas šodien pēc spēles mani visvairāk sarūgtina. Citādāk mūsu komanda, īpaši ņemot vērā to, ka izlasē ienāk debitanti vai tādi, kas tikai sāk spēlēt valstsvienībā, manuprāt, šodien parādīja cienīgu sniegumu.”

Ungāru žurnālisti arī vēlējās uzzināt, vai otrajā puslaikā Latvijas izlases parādītais enerģiskais spēles stils bija iepriekš plānots... Aleksandrs Starkovs atbildēja šādi: “Nē, tā nebija plānots. Pirmajā puslaikā izmantojām to, ka Ungārijas izlase patērēja daudz spēka, lai gūtu vārtus un izveidotu sev priekšrocību. Otrā puslaika otrajā pusē jau Ungārija kontrolēja spēli un diktēja noteikumus laukumā.”

Preses konferences turpinājumā Aleksandrs Starkovs atbildēja uz Latvijas žurnālistu uzdotajiem jautājumiem.

Piedāvājam arī Ungārijas nacionālās izlases galvenā trenera Bernda Štorka pēcspēles preses konferences galveno teikumu citējumu: “Vēlos pateikties saviem spēlētājiem. Pirms spēles bija jūtams liels spiediens manā un komandas virzienā, taču spēlētāji vēlējās parādīt labu sniegumu. Sākām ļoti labi, mums bija vairākas iespējas, un tad pēc standartsituācijām mums izdevās iegūt priekšrocību. Diemžēl pēc Korhuta kļūdas mēs pazaudējām iegūto ritmu, taču līdz pirmā puslaika beigām mēs varējām gūt vēl vairāk vārtus. Kopumā mēs nospēlējām ļoti labi un mani spēlētāji laukumā izdarīja visu, ko biju no viņiem prasījis. Visi gūtie vārti bija pelnīti. Šodienas uzvara bija ļoti nozīmīga gan līdzjutējiem, gan arī visam Ungārijas futbolam kopumā. Mums jāturpina spēlēt tieši šādā pašā veidā arī turpmāk.”

UNGĀRIJA - LATVIJA (3:1): spēles protokolS + VIDEO UEFA.com

FOTO: Latvijas izlases atjaunošanās treniņš Budapeštā


Latvijas Futbola federācija