Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pirms 2018. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles pret Ungāriju preses konferencē Budapeštā, atbildot uz vietējo žurnālistu jautājumiem, uzsvēra, ka izlasei svarīgākā vienmēr ir katra nākamā spēle, savukārt rudens spēļu posmā nepieciešams dot iespēju gūt augsta līmeņa starptautisko spēļu pieredzi valstsvienības jaunajiem futbolistiem.

"Pēdējo mēnešu laikā notikušas būtiskas pārmaiņas gan Latvijas izlases spēlētāju sastāvā, gan komandas vadībā. Sastāvā šobrīd ir pietiekoši daudz jauno spēlētāju. Pēc iepriekšējās abu komandu savstarpējās spēles pagājušā gada oktobrī Rīgā notikušas būtiskas pārmaiņas. Kā jau nacionālajai izlasei mums vienmēr svarīga ir katra nākamā spēle. Ņemot vērā pašreizējo situāciju turnīra tabulā, tagad jau domājam par nākamo atlases ciklu. Šajā rudens spēļu posmā vēlamies dot iespēju jaunajiem futbolistiem," preses konferences sākumā izteicās Aleksandrs Starkovs. 

"Futbolā tā ir ierasts, ka jauns treneris komandā ienāk tieši grūtā brīdī. Es neesmu izņēmums. Tā bija gan manā pirmajā posmā, gan otrajā posmā darbā ar valstsvienību, gan arī tagad... Es redzu savu lomu tajā, lai saglabātu visu to labo, kas bija iestrādāts iepriekšējā galvenā trenera laikā. Vēlos saglabāt komandas sastāvā visus tos spēlētājus, kas var dot labumu valstsvienībai. Ejot cauri pašreizējām grūtībām, vēlos gūt panākumus. Nav tādas komandas, kas spējusi sasniegt augstas virsotnes bez grūtu brīžu pārvarēšanas savā ceļā. Es apzinos, kādā situācijā pašlaik mēs atrodamies. Esmu pārliecināts, ka izdarīšu pareizos soļus un Latvijas izlase atkal nonāks labā vietā, kurā tā ir pelnījusi atrasties," uzsver valstsvienības galvenais treneris.

Aicināts raksturot gaidāmo pretinieku, Aleksandrs Starkovs izteicās sekojoši: "Ungārijas izlase tradicionāli ir ātra, tehniska un uzbrūkoša stila komanda. Ja viņiem spēlē pret Latviju zudīs šis balanss, tad mums būs iespējas. Vērtējot citus kritērijus, Ungārijas izlase pašlaik liekas, ka ir labāka. Tomēr katra spēle sākas ar rezultātu 0:0... Meklēsim savu iespēju un centīsimies to izmantot!"

Preses konferencē uz vietējo žurnālistu jautājumiem atbildēja arī valstsvienības aizsargs Kaspars Dubra: "Ungārijas nacionālā izlase kā komanda, manuprāt, spēlē diezgan augstā līmenī. Ceturtdien būs laba cīņa, cerams, priekš mums tā būs pozitīva... Mēs zinām pretinieku stiprās un vājās puses. Cerams, ka mums izdosies izmantot viņu vājās puses un būs viss kārtībā."

Spēle starp Ungāriju un Latviju šovakar sāksies plkst 21:45 (pēc Latvijas laika). Spēles tiešraidei futbola līdzjutēji Latvijā varēs sekot līdzi LTV-7 kanālā. Teksta tiešraidi nodrošinās arī UEFA.com, savukārt aktuālajiem jaunumiem no valstsvienības nometnes iespējams sekot līdzi arī LFF sociālajos tīklos un informatīvo partneru portālos.

Ungārijas izlases kandidātu saraksts spēlei pret Latviju

FOTO: Latvijas futbola izlase trenējas Budapeštā


Latvijas Futbola federācija
no Budapeštas, Ungārijā