Svētdien, 20. augustā, Ķīpsalas pludmalē notika tradicionālais LikeIT.lv pludmales futbоla turnīrs IT uzņēmumu komandām. Finālā pēcspēles sitienu sērijā, revanšējoties Accenture par zaudējumu apakšgrupā, par trīskārtējiem kausa ieguvējiem kļuva Tele2SSC pārstāvji. Trešo vietu izcīnīja Evolution Gaming komanda.

Šovasar turnīrs notika jau sesto reizi un pulcēja astoņas vienības, tostarp debitantus – Accenture un TestDevLab. Kā ierasts, vispirms visi dalībnieki sacentās priekšsacīkstēs, bet tad katras grupas divas labākās komandas turpināja cīņu par kausu, bet divas vājākās – par piekto līdz astoto vietu. Ikvienai vienībai bija garantēti vismaz pieci mači, kas nozīmēja precīzi stundu tīrā spēles laika, bet dažām komandām pat vairāk (divos no play-off mačiem uzvarētāja noskaidrošanai ar pamatlaiku izrādījās par maz).

A apakšgrupā, izcīnot uzvaras visās trīs spēlēs, labākie izrādījās Accenture vīri, kas aiz sevis atstāja Tele2SSC, Squalio cloud consulting un  TestDevLab vienības, bet B grupā labāko sniegumu nodemonstrēja Evolution Gaming komanda, nākamās vietas ieņemot Datakom, Scandiweb un Zabbix.

Tā sauktajos mazajos pusfinālos uzvaras izcīnīja abas B grupas vienības Zabbix un Scandiweb, savukārt lielajos tieši pretēji – triumfēja A grupas labākās komandas Accenture un Tele2SSC, turklāt Accenture savus pretiniekus Datakom izdevās pārspēt itin pārliecinoši (3:0). Vēlākie uzvarētāji Tele2SSC tikmēr dabūja krietni pasvīst pret Evoluion Gaming, un uzvara ar 2:1 nāca vien papildlaikā.

Spēlē par septīto vietu Squalio cloud consulting ar 4:1 pārspēja TestDevLab, mačā par piekto vietu Scandiweb ar 2:1 pieveica Zabbix, bet cīņā par trešo vietu Evolution Gaming komanda izrādījās pārāka par Datakom – 3:1.

Finālā pirmie vadībā izvirzījās Tele2SSC vīri, bet Accenture otrā puslaika ievadā panāca izlīdzinājumu un arī turpinājumā vairāk apdraudēja pretinieku vārtus. Tomēr pārspēt lieliski spēlējošo Tele2SSC vārtsargu neizdevās ne pamatlaikā, ne papildlaika trīs minūtēs, kas nozīmēja, ka uzvarētājs jānoskaidro pēcspēles sitienu sērijā. Atrisinājums nāca vien pēc piektajiem sitieniem – Accenture spēlētāja sisto bumbu atvairīja vārtsargs, kamēr Tele2SSC savu iespēju garām nepalaida, tādējādi triumfējot turnīrā jau trešo gadu pēc kārtas!

Uzreiz pēc finālspēles notika tradicionālā apbalvošanas ceremonija, kurā tika sveikti kā rezultatīvākie spēlētāji – Jānis Lošaks (Accenture) un Vladimirs Stirmanovs (Scandiweb) -, kuri katrs guva pa septiņiem vārtiem, tā arī komandu izvirzītie vērtīgākie spēlētāji:

  • Andrejs Korols (Tele2SSC)
  • Jānis Lošaks (Accenture)
  • Maksims Jakovļevs (Evolution Gaming)
  • Edgars Picka (Datakom)
  • Vladimirs Stirmanovs (Scandiweb)
  • Gļebs Ivanovskis (Zabbix)
  • Roberts Osipovs (Squalio)
  • Armands Ločmelis (TestDevLab)

Par atraktīvāko komandu tika atzīta TestDevLab, kuras rindās laukumā cīnījās trīs daiļā dzimuma pārstāves (viena - arī Squalio sastāvā). Visas četras daiļavas tika pie organizatoru sarūpētām puķēm un piemiņas veltēm.

Kā jau ierasts, turnīram bija arī labdarības raksturs – komandu dalības maksas tika novirzītas inventāra iegādei, ko šoreiz saņēma Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ziemeļaustrumu Futbola centrs un tā vadītājs Edgars Kaļva. Kopumā 40 bumbas aizceļoja uz reģioniem priecēt bērnus un jauniešus jaunās sezonas treniņos.

Tā kā turnīrs tiek rīkots IT uzņēmumu komandām, turnīru atbalstīja biedrība Latcraft. Eduards Sizovs, biedrības vadītājs un līdzdibinātājs,  turnīra vērtīgākajam spēlētājam – Tele2SSC vārtsargam Andrejam Korolam - pasniedza biļeti uz ikgadējo Devternity konferenci, ko apmeklē labākie IT nozares profesionāļi. 

A grupa

Vieta Komanda 1. 2. 3. 4. Vārti Punkti
1. Accenture   2:1 5:0 7:0 14:1 9
2. Tele2SSC 1:2   2:0 4:0 7:2 6
3. Squalio 0:5 0:2   2:0 2:7 3
4. TestDevLab 0:7 0:4 0:2   0:13 0

B grupa

Vieta Komanda 1. 2. 3. 4. Vārti Punkti
1. Evolution Gaming   2:2 3:2 5:0 10:4 7
2. Datakom 2:2   2:1 0:0 4:3 5
3. Scandiweb 2:3 1:2   3:2 6:7 3
4. Zabbix 0:5 0:0 2:3   2:8 1

 Izslēgšanas spēles

  1. (A3) Squalio – (B4) Zabbix 2:3
  2. (B3) Scandiweb – (A4) TestDevLab 3:2
  3. (A1) Accenture – (B2) Datakom 3:0
  4. (B1) Evolution Gaming – (A2) Tele2SSC 1:2 (papildlaikā)

Spēle par 7. vietu

  1. (A3) Squalio – (A4) TestDevLab 4:1

Spēle par 5. vietu

  1. (B4) Zabbix – (B3) Scandiweb 1:2

Spēle par 3. vietu

  1. (B2) Datakom – (B1) Evolution Gaming 1:3

Fināls

  1. (A1) Accenture – (A2) Tele2SSC 1:2 (pēcspēles sitienu sērijā)

vēsture

2011.g. 2012.g. 2013.g. 2015.g. 2016.g. 2017.g.
LikeIT.lv Tieto Tieto Tele2SSC Tele2SSC Tele2SSC
DPA Balticom Datakom Tieto Evolution G. Accenture
Tieto ATEA LikeIT.lv Eptron Tieto Evolution G.
Tele2SSC Tele2SSC Iteko Exigen Scandiweb Datakom
  LikeIT.lv Tele2SSC Scandiweb Dyninno Scandiweb
  Evolution G. Balticom DPA Zabbix Zabbix
    ATEA CTE Eptron Squalio
    C.T.Co Autentica Autentica TestDevLab
        Diatom Ent.  

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija