Ceturtdien, 3. augustā, Majoru pludmalē Jūrmalā tiks aizvadīts Latvijas pludmales futbola čempionāta noslēdzošais, piektais, posms. Tieši pēdējās spēlēs noskaidrosies visi medaļu ieguvēji, čempionus ieskaitot.

Cīņā par zelta godalgām nelielas priekšrocības ir Rīgas komandai Kreiss, kas tuvākos sekotājus, pašreizējos čempionus RTU/Beerhouse No1, apsteidz par trim punktiem. Tiesa, stundentiem ir nedaudz pateicīgāks atlikušo spēļu kalendārs, jo viens no mačiem jāaizvada pret nomināli vājāko VBFK vienību, kamēr Kreiss abas piektā posma spēles aizvadīs pret diviem citiem medaļu pretendentiem – FK Zep/Forevers un FK TUC.

Lai arī pieminētās FK TUC un FK Zep/Forevers komandas teorētiski vēl pretendē arī uz pirmo vietu, tās, visticamāk, savā starpā neklātienes cīņā sadalīs bronzas godalgas. Abas vienības ieguvušas vienādu punktu skaitu - pa 15 -, tomēr nedaudz augstāk vērtējamas FK TUC izredzes, jo viena no spēlēm jāaizvada pret pastarīšiem PFK Ludza/Grifs AG, kamēr otriem abas cīņas gaidāmas pret galvenajiem favorītiem.

Interesanti, ka teorētiski var izveidoties situācija, kurā četras komandas finišē ar identisku punktu skaitu – 21. Atbilstoši nolikumam, gadījumos, kad divas vai vairāk komandas izcīna vienādu punktu skaitu, kā nākamais papildrādītājs tiek skatīts izcīnīto punktu skaits savstarpējos mačos. Piepildoties vienāda punktu skaita scenārijam ,arī tas būtu identisks – deviņi. Kā nākamais papildu rādītājs vērā tiek ņemta vārtu attiecība savstarpējos mačos, kas neapskaužamā situācijā nostāda FK TUC komandu, kurai uz doto brīdi attiecība ir -14.

Piektā posma spēļu kalendārs

  • 19:00 RTU/Beerhouse No1 – VBFK
  • 19:00 FK Zep/Forevers – Kreiss
  • 19:00 FK TUC – PFK Ludza/Grifs AG
  • 20:15 RTU/Beerhouse No1 – FK Zep/Forevers
  • 20:15 VBFK – PFK Ludza/Grifs AG
  • 20:15 Kreiss – FK TUC

Informācija par Latvijas čempionātu pludmales futbolā ir pieejama ŠEIT.

Latvijas pludmales futbola čempionātu pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē un vada SIA Sport Athlete Management, oficiālais itāļu sporta apģērbu ražotāja MACRON pārstāvis Latvijā, sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju, Futbola Turnīru asociāciju un Jūrmalas domi.

Turnīra atbalstītāji - Piebalgas alus, Hesburger, Pols, Solvitale, IVS-D, Beerhouse No1, Matchpoint.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija